Afbeelding
Eip Janssen

Strijdende scholen tijdens 34e schoolhandbaltoernooi

21 januari 2020 om 16:45 Overig

EDE In de 34ste editie van het schoolhandbaltoernooi, dat elk jaar door HV Reehorst wordt gehouden, gaan de basisscholen van de gemeente Ede met elkaar de strijd aan om het kampioenschap van de gemeente Ede.

Eip Janssen

De tijd heeft niet stilgestaan en het schoolhandbal is niet weg te denken. Dat is mede te danken aan de onverwoestbare initiator Leo de Wit. De nestor heeft echter een stapje terug gedaan.

De organisatie en alles wat er omheen vereist is, is nu in goede handen van Simone Bijsterbosch en Annemieke Meurs.

De eerste geeft ten tijde van de voorbeschouwing les aan leerlingen van de basisschool Panta Rhei. Zij wordt bijgestaan door CIOS-stagiair en HV Reehorst A1 speler Marijn Piekart. Met de stagiair en Michael de Vries, leerkracht groep 7  (Panta Rhei) kijken we vooruit.

BEWEGEN ,,De leerlingen van onze school zijn erg gemotiveerd. Zij kijken uit naar de woensdagmiddagen waarop het schoolhandbal wordt afgewerkt. Op 29 januari leerlingengroep 5/6 en vijf februari leerlingengroep 7/8. En wiet de finale op 5 maart", weet De Vries.

Hij maar hij niet alleen zet Panta Rhei graag sportief op de kaart. ,,Sporten en dus ook de gymlessen worden serieus genomen op mijn school. We willen toch graag dat de jeugd beweegt. Deze weken staan de lessen in het teken van de handbalvoorbereidingen. Onze school doet met elf teams mee."

Michael de Vries en zijn collega's moeten niet alleen selecteren, maar zijn ook bij de wedstrijden aanwezig.

,,Ik zie dat zeker niet als werk. Het plezier wat onze leerlingen, maar ook die van andere scholen, laten zien stimuleert. Of wij voor de Olympische gedachte meedoen? Nee, in de eerste plaats staat handbalplezier, maar je wilt als team of school ook graag winnen. Wel is afgesproken dat alle kinderen die belangstelling hadden, speeltijd krijgen. De Panta Rhei zal geen zogenaamd selectieteam op de been brengen. Dan schiet je je doel echt voorbij", meent De Vries.

CIOS-stagiair Marijn Piekart hoort het met plezier aan. ,,Ik help Simone (Bijsterbosch, red.) voor stagepunten. Maar dat niet alleen. Net als Michael de Vries beleef ik er veel plezier aan."

Piekart heeft zijn ogen natuurlijk niet gesloten als hij een handbal talent ziet. ,,Nee, dan knoop ik wel een gesprekje aan, en tast af of hij of zij belangstelling heeft te komen handballen bij HV Reehorst. Maar het is niet het doel van de club of mijn stage. Maar komt het samen is het toch mooi", lacht hij breeduit.

PRIJZEN Simone Bijsterbosch vertelt dat er voor de twee leeftijdsgroepen alleen bij de finalisten een prijs wordt uitgereikt.

,,In het verleden hadden we ook een prijs voor de nummer drie, maar daar zijn we vanaf gestapt. Wel hebben we iets nieuws bedacht. Een 'sportiviteitsprijs', niet voor een enkel team, maar een deelnemende school. Het zal best wat hoofdbrekens vragen een winnaar aan te wijzen. Maar goed, daar komen wij wel uit", meent de organisatrice.

Michel de Vries hoort het namens de Panta Rhei glimlachend aan.

,,Die willen we ook wel. Nee, alle gekheid op een stokje. Geen prijs en toch veel handbalplezier is ook winst. Met die gezonde instelling gaan onze teams de strijd aan. Elke ochtend na een speeldag gaan we even zitten en het evenement bespreken. Ik weet zeker dat het gesprek daarover niet zal stokken. De jongelui zijn nu al een en al enthousiasme. Dat zie je al aan de manier waarop zij de lessen van Simone en Marijn ondergaan", sluit De Vries af.

FLUITEN Marijn Piekart kan weer een paar punten op zijn CIOS stagelijst bijschrijven.

,,Dit was heel leuk om te doen. Daarnaast fluit ik gedurende het toernooi ook nog. Ik weet dat niet iedereen de spelregels altijd kent of naleeft. Afgesproken is dat wij als scheidsrechters niet te formeel fluiten. Zelf, en dat zag je al tijdens de les, geef ik liever al pratend ven aan dat er te veel stappen zijn gedaan, of niet binnen de cirkel mag worden geworpen. Meestal letten ze er de volgende keer zelf al beter op. En gelukkig hebben we ook geen VAR-momentjes bij ons handbaltoernooi. Dus de leiding heeft altijd gelijk", beëindigd hij het gesprek.

Uiteraard is iedereen weer welkom tijdens de wedstrijden op de woensdagmiddagen 29 januari en vijf februari in sporthal De Peppel. De aanvang is 13.00 uur en het einde ongeveer 17.00 uur. De finalegroep 7/8 wordt gehouden in sporthal 't Riet en begint om 19.00 uur. Opa's, Oma's, ouders en alle handbal geïnteresseerden worden uitgenodigd de jeugd aan te moedigen.

Meer informatie schoolhandbalkampioenschap 2020 op www.hvreehorst.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie