Afbeelding
IBSF

Kimberley Bos voldoende hersteld voor vijfde World Cup wedstrijd

16 januari 2020 om 14:32 Overig

EDE Skeletonster Kimberley Bos is voldoende hersteld van haar beenblessure. Daardoor kan ze morgen van start in de vijfde World Cup wedstrijd in het Oostenrijkse Innsbruck. ,,Ik moet nog wat voorzichtig zijn, maar ik ga van start", aldus de Edese.

Bos wilde graag starten op de baan, die in 1976 voor de Olympische Spelen werd gebruikt. ,,Met een lengte van 1478 meter is de baan in Innsbruck één van de kleinere, maar die in Winterberg is de kleinste van allemaal. Het is wel ook een unieke baan. Althans, dat was het. Toen hij werd gebouwd was het namelijk de eerste baan waarop zowel bobsleeën, rodelen als skeleton gedaan kon worden. In februari 2016 werd ik hier achtste tijdens de WK. In het seizoen 2017/2018 werd ik zevende en dat was samen met mijn uitslag in Altenberg, waar ik ook zevende werd, mijn beste resultaat van dat seizoen."

,,En ook voor mij is het een bijzondere baan. Igls was namelijk de eerste bobsleebaan die ik gezien heb. Daar heb ik mijn eerste afdalingen in de bobslee gemaakt, mijn eerste skeleton wedstrijd gesleed en mijn eerste WK gedaan. Een baan die ik goed ken en waar veel herinneringen aan hangen."

Bos miste door haar blessure drie World Cup wedstrijden maar is nu wel klaar voor een rentree. ,,Door de spierscheuring in mijn bovenbeen zal ik nog wel voorzichtig moeten zijn tijdens de wedstrijd", zegt ze daarover. De wedstrijd in Innsbruck is vrijdagmiddag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie