Afbeelding
Ted Walker

Penetrante lucht houdt gemoederen bezig in Ede

18 januari 2020 om 19:49 Overig

EDE Een penetrante benzine-achtige lucht houdt de gemoederen zaterdagavond bezig in de omgeving van de Aalbeek in Ede. In eerste instantie werd de lucht alleen waargenomen in die straat, maar inmiddels komen er ook meldingen van de verderop gelegen Groevenbeek.

,,We zijn een uurtje, misschien anderhalf uur, uit huis geweest'', vertelt een buurtbewoonster. ,,Toen we weggingen was er niets aan de hand. Toen we thuiskwamen kwam er direct een enorm penetrante lucht op ons af. Alsof er een jerrycan benzine in huis was leeggegoten. De lucht sloeg meteen op mijn keel'', vertelt ze. 

ADVIES VAN DE BRANDWEER De brandweer van de Stadspoort verrichtte metingen.  ,,Aangezien we niet wisten om wat voor stof het exact ging hebben we het advies gegeven om niet binnen in de lucht te blijven als mensen de lucht in huis waarnamen. Ga naar buiten en meld de waarneming bij de brandweer luidde het advies'', aldus Van der Poel.

BENZINE IN EEN PUT Uiteindelijk bleek uit onderzoek dat er benzine in een put terechtgekomen was. Via het riool had zich dit verspreid. De brandweer heeft het riool vanuit die put en een tweede punt gespoeld en een put open gelaten om het riool te ventileren.''

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie