Afbeelding
Theo Beumer

HV Reehorst en coach houden woord

18 januari 2020 om 23:14 Overig

EDE HV Reehorst heeft zaterdag in eigen sporthal 't Riet een belangrijke 30-28 behaald op mede degradatiekandidaat NHC 2

Eip Janssen

,,Ja, deze zege telt echt zwaar. We hebben woord gehouden en de tweede zege op rij geboekt. De wedstrijd bleef lang behoorlijk in evenwicht. HV Reehorst en NHC zijn aan elkaar gewaagd. De heenwedstrijd in Nieuwegein eindigde niet voor niets in een gelijkspel (28-28).", keek HV Reehorst coach Sander Barents terug.

De Edese handballers kunnen na de zege kijken naar een langgerekte middenmoot. HV Reehorst bezet de achtste plaats met 13 punten, gevolgd door U.S. met twaalf en NHC met tien. Cometas met zes punten en HVC met een punt sluiten de rij. In de tweede divisie handbal degraderen de onderste drie ploegen.

HV Reehorst keek in het begin even tegen een achterstand aan.

,,Bij 3-5 een ommekeer. Na 7-7 was het steeds om en om. Geen van beide ploegen kon het verschil maken. De ruststand was 14-12 in ons voordeel. Cruciaal was het verloop na 13-12. De bal werd na een aanval van NHC veroverd en Daniel Laverman scoorde. Die klap kwam bij de gasten hard aan", merkte Barents.

NHC  dat met een sterk team in Ede aantrad, ging niet bij de pakken neerzitten. Het spel golfde op en neer en de linkshandige Nieuwegeinse buiten aanvaller was een handenbinder.

,,Er waren steeds man meer of man minder situaties voor ons. Je zag dat het hollen of stilstaan werd, afhankelijk van het aantal spelers dat in het veld stond. Ik denk dat de scheidsrechters er goed het oog in hadden en beide ploegen geen reden hadden te klagen. Beide ploegen werden in mijn ogen absoluut niet benadeeld", was Sander Barents eerlijk.

Bij 20-20 werd het weer super spannend gemaakt door de Edese handballers. ,,Wij verloren de bal en het was 20-21 en gelijk 20-22. Dan komt er een moment van man meer en hersteld de ploeg zich naar 23-22."

In de slotfase bij 25-24 in Edes voordeel werden de spelregelkenners getest.

,,Eenzelfde situatie als laatst bij de vrouwen handbalfinale. NHC maakte 25 seconden voor tijd een overtreding en dat betekende een strafworp. Daniel Laverman was heel slim. Hij deed twee of er geschoten werd en met de teller op zes seconden werd gescoord: 26-24. Zelfs al had hij gemist had NHC geen aanvalstijd meer gehad", glunderde Barents.

Zaterdag gaat HV Reehorst op bezoek bij koploper Unitas. Daarna komt E&O 2 op bezoek waarna Ha-Stu wacht.

,,Die drie wedstrijden moeten minimaal vier punten opleveren. Dan staan wij weer in het linker rijtje en lijkt tweede divisie handbal volgend seizoen in Ede zeker. Maar het moet eerst wel gebeurden de komende wedstrijd", waarschuwde Barents niet ten onrechte zijn ploeg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie