Tessa Visch en Zarah Vreugdenhil
Tessa Visch en Zarah Vreugdenhil Willy Groeneveld

Groot succes voor Exalto Sport turnsters in Ede

20 januari 2020 om 00:02 Overig Deel je nieuws

Ede- Bij de wedstrijd turnen dames voor 5e en 6e divisie kwamen veel turnsters van Exalto Sport in actie. De opbrengst na een lange dag was een aantal van maar liefst zeven medailles!

De organisatie van de wedstrijd was op zaterdag 18 januari in handen van Exalto Sport in samenwerking met DOS Bennekom. In sporthal de Peppel werd de hele dag op vier banen geturnd daar waar normaliter maar op twee banen geturnd wordt. Het was gezellig druk in de zaal en op de tribune met alle deelnemers en het toegestroomde publiek. Dit betekende echter ook hard doorwerken voor de vrijwilligers die de organisatie van de dag zo soepel mogelijk hebben laten verlopen.

Mila Biesheuvel turnde met haar turnmaatje Tessa Visch een fantastische wedstrijd. De twee dames domineerde samen het podium met een dik verdiende eerste en tweede plaats. Louise Boel moest hard knokken binnen het sterke deelnemersveld en werd met een knappe 7e plaats op balk uiteindelijk 17e in het eindklassement. Laura Vink turnde een mooie nieuwe vloeroefening en mocht zich het brons om laten hangen.

Romey-Jane Mulder (8e), Caithlynn van der Burgh (20e) en Marloes Groot-Enzerink (25e) moesten het opnemen tegen maar liefst 30 turnsters. Zij turnde zaterdag voor het eerst een officiële wedstrijd en lieten mooie oefeningen zien. Caithlynn en Marloes behaalde een tweede en derde plaats op vloer! Romey-Jane was erg sterk op het toestel balk.
Ook Rosa Bazuin en Marit van Westerveld turnden mooie oefeningen, zij werden 11e en 15e. Marit behaalde zelfs de hoogste score op sprong en Rosa wist haar zenuwen goed onder controle te houden op balk wat haar ook hoge punten opleverde.

Esmee-Rose Mulder turnde op alle toestellen stabiele oefeningen en eindigde hiermee op een 5e plek. Irene Jansen is een snelle en krachtige turnster en scoorde hoog op de onderdelen brug en sprong en behaalde een mooie 8e plaats. Iris Rozenboom werd 11e met een vierde plaats op het toestel brug. Tot slot liet Dana de Vries haar mooiste oefeningen zien dat beloond mocht worden met een welverdiende gouden medaille!

Viënne Hartjes kwam in actie in de categorie junior F. Mede dankzij haar prachtige vloeroefening behaalde zij uiteindelijk de zesde plaats. Instapper Zarah Vreugdenhil turnde haar aller eerste wedstrijd. Met een prachtige balkoefening behaalde belandde zij zelfs op het podium en kreeg de bronzen medaille omgehangen.

Senne Ribbens (Senior F) promoveerde afgelopen seizoen en moest het twee niveaus hoger opnemen tegen een voor haar onbekend deelnemersveld. Senne turnde een mooie balk en vloeroefening en werd daarmee 11e. Sara van de Kuit scoorde het ena hoogste cijfer op balk maar had helaas haar dag niet op vloer en moest genoegen nemen met een 11e plaats. Sterre Mijnten scoorde het hoogste cijfer (11.800pnt) op vloer en mocht op het podium gaan staan voor het brons. Ze zat daarmee Fleur Schuur op de hielen die namelijk het hoogste cijfer op balk (11,250pnt) scoorde. Fleur wist op sprong het verschil te maken en kreeg de zilveren medaille omgehangen.

In Didam is Susan Render (Senior 2e divisie supplement B) 8e geworden met 43,950 punten. Ze mag als 21e door naar de landelijke kwartfinale. Met een mooie uitvoering van haar nieuwe vloeroefening (11,700 pnt), een strakke brugoefening en één val op balk kijkt zij zeer tevreden terug op deze wedstrijd.

vlnr: Marloes Groot Enzerink, Esmee-Rose Mulder, Romey-Jane Mulder, Caithlynn van der Burgh, Rosa Bazuin, Irene Jansen, Mila Biesheuvel, Marit van Westerveld, Louise Boel, Laura Vink, Senne Ribbens