Kantoor REDRUM
Kantoor REDRUM REDRUM

Redrum zoekt partners voor belangeloze bijdrage aan campagne NFK

21 januari 2020 om 09:56 Nieuws Deel je nieuws

In maart lanceert de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) een nieuwe campagne voor mensen met een zeldzame kankervorm. De ontwikkeling van de film die voor deze campagne gebruikt wordt, is gegund aan film- en animatiestudio REDRUM en zal vrijwel belangeloos worden uitgevoerd.

De campagne heeft als doel meer zichtbaarheid te creëren voor het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers (zeldzamekankers.nl). Dit platform zet zich in voor mensen met een zeldzame vorm van kanker en hun naasten. Zij lopen namelijk tegen andere dingen aan dan andere kankerpatiënten. Zo duurt het diagnosetraject vaak lang, wat leidt tot onzekerheid en een gevoel van eenzaamheid. Daarnaast heerst er nog een groot taboe op sommige zeldzame kankersoorten, zoals penis- of anuskanker. Het platform is dé plek waar al deze patiënten terecht kunnen voor herkenning en erkenning.
Op maandag 17 februari zal de video worden opgenomen. De eerste partners zijn al bekend. Allard Studio’s in Amsterdam blokte gelijk de agenda voor een van zijn grotere studio’s, interieur webshop Home Stock voorziet de shoot van prachtige styling en Bettina Polak neemt de visagie op zich.

Sjoerd Joosten, projectleider van de campagne en werkzaam bij REDRUM, vertelt: “Het is ontzettend mooi om te zien hoeveel partners we al bereid hebben gevonden hun steentje bij te dragen. Iedereen doet het belangeloos en dat voelt ontzettend goed”.

Door het bundelen van krachten met diverse partners wil REDRUM de campagne groter maken dan voor NFK mogelijk was zonder deze hulp.

Sjoerd gaat verder: "Maar we zijn er nog niet. We zoeken nog decorbouwers, een fotograaf, licht, componist en natuurlijk catering. Want niks laat een draaidag beter verlopen dan een lekker broodje en een goeie kop koffie.”

Wil jij graag meewerken aan deze productie, en mensen met een zeldzame vorm van kanker verder helpen? Mail dan naar sjoerd@redrumbureau.com of bel 06-044035543.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie