Voorzitter Wim Kok (links) en bestuurslid Marcel Boertien van de Huurdersbond Ede e.o. bij de flats aan de Nieuwe Maanderbuurtweg vorig jaar.
Voorzitter Wim Kok (links) en bestuurslid Marcel Boertien van de Huurdersbond Ede e.o. bij de flats aan de Nieuwe Maanderbuurtweg vorig jaar. Danny van Zeggelaar

Huurdersbond blij met 'flinke stappen vooruit in sociale woningbouw'

22 januari 2020 om 13:47 Wonen

EDE Een jaar geleden sloeg de Huurdersbond Ede nog alarm over de voortgang van de volkshuisvesting in Ede. ,,De plannen van de Prestatieafspraken waren zo ver beneden de maat, dat we voor het eerst in ons bestaan weigerden we de paragraaf over beschikbaarheid uit de prestatieafspraken tussen gemeente, woningcorporaties en huurdersverenigingen te ondertekenen." Nu spreekt de belangenvereniging echter van 'spectaculaire verbeteringen' in een open brief aan de gemeenteraad.

De huurdersbond constateerde vorig jaar dat de werkelijke groei over de jaren 2016-2018 'zeer aanzienlijk' achterbleef bij de begrote groei. ,,In 2017 moesten we zelfs een afname van de voorraad slikken, terwijl een groei van ruim tweehonderd woningen was begroot." Maar de Huurdersbond is naar eigen zeggen blij nu te kunnen berichten dat in 2019 'spectaculaire verbeteringen' zijn opgetreden: ,,Op 11 december 2019 hebben we met genoegen afspraken ondertekend waarin een groei van 616 woningen in Ede voor de komende vijf jaar staat opgenomen. Daarmee is uiteraard de achterstalligheid van de afgelopen jaren (globaal een factor drie onder de groei van Ede), niet teniet gedaan. (...) Niettemin overheerst de blijdschap dat er (mede dankzij gewijzigde regelgeving) nu een behoorlijk plan ligt."

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie