Afbeelding
Google Streetview

'Heropening fietspad Sportlaan voorlopig niet aan bod'

23 januari 2020 om 17:33 Verkeer en vervoer

EDE De zonnepanelen in het fietspad langs de Sportlaan in Ede zijn versleten en eigenlijk had niemand dat nu al verwacht. Fractievoorzitter Stephan Neijenhuis van D66 stelde eerder in januari al raadsvragen, maar een oplossing voor het probleem blijkt zo simpel nog niet vanwege de weersomstandigheden.

Job Oldegbers

,,We kunnen pas aan de slag als de temperatuur rond de tien graden ligt en de luchtvochtigheid afneemt”, legt Job van Roekel van het bedrijf Easypath uit. Het bedrijf en de gemeente Ede ontwikkelden in 2016 het unieke, verwarmde, fietspad langs de Bovenbuurtweg. De zonnepanelen in het fietspad aan de Sportlaan, moeten het verwarmde fietspad langs de Bovenbuurtweg van energie voorzien.

Een oplossing ligt wel klaar: ,,We gaan een toplaag aanbrengen, die ook op vliegdekschepen ligt. Honderd keer beter dan wat we nu gebruikt hebben”, aldus Van Roekel. Echter, voor het aanleggen van deze toplaag moeten de weersomstandigheden een stuk beter worden. Het fietspad is afgesloten en van waarschuwingsborden voorzien omdat de zonnepanelen bij vochtig weer of vrieskou spekglad kunnen worden. 

In het premiumverhaal op onze website legt Stephan Neijenhuis uit waarom raadsvragen nodig zijn. Benieuwd naar de rest van het artikel? Lees dan hier verder. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie