Afbeelding
Oranje Fonds

Laten we Welzijn genomineerd voor Appeltjes van Oranje

23 januari 2020 om 18:14 Maatschappelijk

EDE Laten we Welzijn uit Ede is genomineerd voor de Appeltjes van Oranje. Dat heeft het Oranje Fonds donderdag bekend gemaakt. In totaal zijn er twaalf genomineerden.

Mentorproject Laten we Welzijn van Stichting TijdVoorActie maakt jongeren enthousiast om zich actief in te zetten voor het welzijn van eenzame leeftijdsgenoten. ,,Veel jongeren missen iemand aan hun zijde. Iemand die voorziet in steun en advies. En iemand waar ze vragen aan kunnen stellen en ervaringen mee kunnen delen. Ze voelen zich eenzaam en lopen vast in hun sociale ontwikkeling. Mentorproject Laten we Welzijn is er voor deze jongeren."

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Drie van de twaalf genomineerden ontvangen op 26 mei een Appeltje van Oranje op Paleis Noordeinde, uit handen van Koningin Máxima.

Tijdens een eerdere selectieronde in het Caribische deel van ons Koninkrijk werden de projecten Fundashon Pro Bista uit Curaçao en Stichting Reclassering en Jeugdbescherming Aruba al genomineerd voor de Appeltjes van Oranje 2020.

ZESTIGDUIZEND STEMMEN Begin januari kon het Nederlands publiek stemmen op hun favorieten. Bijna 60.000 mensen hebben hun stem uitgebracht. Dit heeft mede bepaald welke projecten vandaag officieel genomineerd zijn voor de prijzen. Maar niet alleen de stemuitslag telde mee. De projecten moesten een pitch houden voor een jury.

NIEMAND ALLEEN Het thema van de Appeltjes van Oranje 2020 is 'Maatjes ben je samen'. De prijzen staan dit jaar volledig in het teken van projecten waarin maatjes elkaar vooruit helpen en voor langere termijn bij elkaar blijven, ook als het moeilijk wordt. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie