De kampioenen van de Callunaschool. Van links naar rechts: Kelvin Ma (bord 2), Megi Shirokova (bord 1), Leo Ma (bord 4) en Friso Smelt (bord 3). Rinus van der Molen

Callunaschool opnieuw schaakkampioen bij toernooi BSV Bennekom

24 januari 2020 om 09:01 Overig

BENNEKOM/EDE De Callunaschool uit Ede heeft net als vorig jaar het schaakkampioenschap gewonnen voor basisscholen uit Bennekom en Ede. Er deden woensdag 22 januari zestien teams van zeven scholen mee. Het kampioenschap werd gehouden in De Commanderij. Organisator was BSV Bennekom.

De teams met vier spelers werden na loting verdeeld over twee poules en moesten elk vijf partijen spelen. In ronde 6 en 7 werden de kruisfinales gespeeld, waarin de beslissingen moesten vallen. In ronde 6 speelden de Callunaschool (nummer 1 uit poule A) tegen de nummer 2 uit poule B, De Caleidoscoop 2. Het werd een overtuigende overwinning voor de Callunaschool.

Tevens speelden in deze ronde de Alexanderschool (nummer 1 uit poule B) tegen De Wingerd (nummer 2 uit poule A). De Alexanderschool maakte de verwachting waar en won dit Bennekomse onderonsje. In ronde 7 speelde De Wingerd tegen De Caleidoscoop, met als inzet de felbegeerde derde plaats. Na een spannende strijd werd De Wingerd winnaar.

FINALE De Callunaschool en de Alexanderschool mochten samen uitmaken wie voor een jaar de enorme wisseltrofee in bezit mag hebben. Het werd een spannende strijd, maar uiteindelijk bleek de Callunaschool de sterkste en prolongeerde de kampioenstitel.

De topscoorder van het kampioenschap werd Kelvin Ma met 7 punten uit 7 partijen en spelend aan bord 2 van de Callunaschool. Hij kreeg ook een beker.

HALVE FINALE OSBO De Callunaschool, de Alexanderschool en De Wingerd hebben zich geplaatst voor de halve schoolschaakfinales van de oostelijke schaakbond OSBO. Die worden 21 maart gehouden in Ede.

Aan het eind van de middag ontvingen alle deelnemers een mooi herinneringsplaatje. Voor de drie eerste teams waren er respectievelijk gouden, zilveren en bronzen medailles.

De fijne schaakmiddag, die zeer goed georganiseerd was door de BSV Bennekom, werd afgesloten met een dankwoord van gastspreker Ben Verduijn en een applaus voor wedstrijdleider Hotze Tette Hofstra en alle vrijwilligers.