KSV Fortissimo houdt belager EFC'58 op afstand

25 januari 2020 om 19:08 Voetbal

EDE KSV Fortissimo heeft de topper in de vierde klasse C tegen het Ermelose EFC '58 met een 2-2 gelijkspel afgesloten.

,,Daar ben ik achteraf wel tevreden mee. Twee minuten voor tijd stonden we nog met 1-2 achter. Ik moet zeggen, dat EFC'58, dat zich volledig aan ons had aangepast, het spel tactisch goed speelde. Zij speelden volledig op de counter en gokten op de kleine foutjes die mijn ploeg maakte. Voor de vierde klasse vond ik dit echt een goede wedstrijd", keek KSV Fortissimo trainer Paul Bremer terug.

KSV Fortissimo liet zien niet voor niets koploper te zien.

,,Wij hadden het betere van het spel en aanzienlijk meer balbezit. Maar dat zegt natuurlijk niet altijd alles. Na wat kansen werden we twee minuten voor rust verrast. De bal werd ver op de helft van EFC verspeeld. Met een razendsnelle counter werd hun gevaarlijkste man Jorick Priem aangespeeld. Een watervlugge bij vlagen ongrijpbare rechtsbuiten die Jochem Dekker de 0-1 liet scoren", had Bremer gezien.

In de slotseconden vielen de zeker niet onverdiende 1-1 alsnog.

,,Op de rand van de zestien meter werd Anass el Hassnaoui (archieffoto rood shirt) neergelegd. Hij zette zichzelf achter de bal en krulde de 1-1 in de kruising. Een mooi moment zo vlak voor de rust", glimlachte Paul Bremer opgelucht.

In de tweede helft was het weer de thuisclub die het spel maakte.

,,Maar zoals ik al vertelde had EFC'58 de zaakjes goed voor elkaar. Daar heb ik de trainer van de tegenstander ook een compliment voor gemaakt. Wij kregen wel wat mogelijkheden maar geen honderd procent kansen. En weer uit de counter werd een minuut of twintig voor tijd de 1-2 gescoord", sipte de KSV Fortissimo trainer.

Daarna ging de thuisclub uiteraard nog meer aanvallender gaan spelen.

,, Dat Roy Bijsterveld dan in de slotminuten de gelijkmaker scoort, was meer dan terecht. De eerste competitiehelft ongeslagen afgesloten met slechts twee gelijke spelen betekent dat we het in eigen hand hebben te promoveren. Maar ik kijk niet naar anderen, maar wel naar mijn eigen ploeg. Zaterdag wacht een derby tegen 'buurman' Ede/Victoria. Dan spelen er soms andere factoren mee. Maar voorlopig maar even genieten van deze mooie reeks", sluit Paul Bremer af.

KSV Fortissimo gaat in de vierde klasse C aan de leiding. De Hoekelumse Eng ploeg staat fier bovenaan, op vier punten gevolgd door het Wekeromse SDS '55. EFC '58 volgt op zes punten.