Kirsten Koopmans baant zich een weg door de verdediging van Berkum.
Kirsten Koopmans baant zich een weg door de verdediging van Berkum. Geert Nieuwenhuis

Dames DTS Ede kunnen zich opmaken voor ‘Clash’ tegen eredivisionist vv Alkmaar

26 januari 2020 om 12:58 Voetbal Deel je nieuws

DTS Ede Vrouwen 1 winnen bekerwedstrijd met 4-1 van v.v. Berkum

DTS kwam vandaag voor het eerst dit seizoen weer in actie in een officiële wedstrijd. Er stond een thuiswedstrijd voor de KNVB beker op het programma tegen de dames van vv Berkum. De winnaar van deze wedstrijd zal volgende week zaterdag thuis spelen tegen eredivisionist vv Alkmaar. Berkum kwam goed gemotiveerd naar Ede en had in de vorige ronde knap topklasser Wartburgia verslagen. Reden voor DTS om deze wedstrijd zeker niet te onderschatten.
De dames begonnen voortvarend en wisten via een knap schot van Daphne van Kruistum al snel in de 2de minuut de score te openen 1-0. DTS Ede had een groot overwicht wat resulteerde in vele kansen, maar paal/ lat en prima keeperswerk behoedde de gasten op een grotere achterstand.

VV Berkum hield stand en kwam ook enkele keren voor de goal van DTS en bleef hoop houden op een goed resultaat. Die hoop kreeg ook nog eens gestalte door een knap genomen vrije trap in de 39ste minuut die onhoudbaar achter keepster Jaimy Janssen in het net sloeg. De ruststand was hiermee bepaald.

Na rust opnieuw een snel doelpunt van DTS Ede, Kirsten Koopmans kon via een ‘intikker’ al in de 46ste minuut scoren 2-1. Dat was voor Berkum een domper want nu moest de verdedigende stelling alsnog verlaten worden om een weg naar het DTS doel te zoeken. Hierdoor kwam er veel ruimte voor DTS die hier goed gebruik van maakte en al snel via Gera op den Kelder en Anoek Blankespoor naar een 4-1 voorsprong uitliep. DTS speelde vervolgens relaxt de wedstrijd uit, vond nog twee keer de lat en gaf Berkum geen enkele kans op een doelpunt.

Zaterdag volgt nu een prachtige thuiswedstrijd tegen eredivisionist vv Alkmaar om 15:00 uur. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden!

DTS Ede: Jaimy Janssen, Nikki van Wijk (46' Seline van den Hoek), Gera op den Kelder, Anne Hendriks, Danae Dekker, Anoek Blankespoor, Sofie Houba, Yvette Derks, Carolien Filippo (70' Jill Pijnappels), Daphne van Kruistum ('60 Eveline Zech) en Kirsten Koopmans.

Gera op den Kelder ziet haar inzet over de doellijn komen.
Anoek Blankespoor wordt gefeliciteerd met haar doelpunt.