Teleurstellend gelijkspel in slotseconde voor HV Reehorst

3 maart 2018 om 23:01 Sport/sport

EDE HV Reehorst heeft in sporthal De Reehorst een teleurstellend 21-21 gelijkspel behaald tegen het op de voorlaatste plaats staande Helaas 2.

,,Er is niet als team gespeeld. Te veel spelers zaten niet echt in de wedstrijd. Dit gelijke spel voelt niet goed aan", baalde trainer/coach Paul van Noesel.

De gelijkmaker werd overigens door Hellas in de gong gescoord. De scheidsrechters hadden lang overleg nodig om te besluiten dat het doelpunt geldig was. En dat nadat Daniel Laverman tien seconden voor tijd de 21-20 raak schoot. Het leek erop alsof de Reehorst ploeg de winst al telde. Maar daar hadden de gasten geen boodschap aan. Zij vierden net als in de thuiswedstrijd tegen Reehorst, die in 23-23 eindigde het gelijke spel als een overwinning.

BIJNA VEILIG Hoewel de kans dat HV Reehorst de tweede divisie moet verlaten klein is had de thuisclub met winst goede zaken kunnen doen. ,,Ik ben ervan overtuigd dat mijn team zich handhaaft. Daar maak ik mij geen zorgen over. Maar dat het volgende week bij Donar, dat op vier punten staat beter moet, is mij duidelijk. Daar zullen we de komende week op de trainingen hard aan werken", ging de na dit seizoen vertrekkend Van Noesel verder.

Van Noesel vertrekt naar twee in zijn ogen succesvolle jaren. ,,Ik ga in het handbalwereldje wat anders doen. Nee, ik kan daar nog niet veel over vertellen. Voor een ambitieuze trainer is er bij Reehorst nog veel te bereiken. De selectie barst van het talent. Uiteraard blijf ik mijn kennis en kunde bij Reehorst inbrengen. Het is niet voor niets ook mijn cluppie", zegt de handballiefhebber pur sang.

De wedstrijd verliep grillig. De thuisclub stond regelmatig aan de goede kant van de score. De 7-5 (David Schalk) was een beauty. Na een ruststand van 9-8, een ongekend lage handbalscore kon Reehorst ook in de tweede helft niet het verschil maken. Bij 17-17 kon het echt alle kanten op. Maar Jos Boers en Robbert van Oel zetten Reehorst weer op 19-17.  Die kleine voorsprong of gelijkspel bleef Reehorst tot een minuut voor tijd verdedigen.

LAGE SCORE  ,,Verdedigend zijn 21 punten natuurlijk best goed. Maar aanvallend is de score te weinig. En dan laten we in de slotfase (vijfenvijftigste minuut, red) nog twee strafworpen onbenut. Tillmann Schneider en Jos Boers hadden daar Hellas een knak kunnen bezorgen", analyseerde Van Noesel verder.

De laatste minuut stond, zoals eerder aangegeven bol van de spanning. Nadat de gasten op 19-20 waren gekomen maakte Daniel Laverman gelijk. Hij zorgde ook voor de 21-20 stand. Maar Hellas reageerde snel en scoorde in het eindsignaal de niet onverdiende gelijkmaker (21-21).

,,Zeven keer gelijk spelen dit seizoen. Het geeft al aan dat de ploegen in de tweede helft van de ranglijst elkaar niet veel ontlopen. Reehorst speelt nog thuis tegen Cometas en E en O 2, terwijl Donar en Eemland nog bezocht worden. Misschien is E en O 2, dat bij ons kampioen kan worden te sterk, maar tegen de overige ploegen is Reehorst, mits gemotiveerd en bij de les zeker niet kansloos", besluit Paul van Noesel.

Reehorst neemt in de tweede divisie voorlopig samen met Eemland de gedeelde zesde en zevende plaats in.  De ploeg verzamelde uit achttien wedstrijden zeventien punten. De voorsprong op de twee degradatie plaatsen is vijf  punten op Hellas 2 en negen punten op Sani4all/Artemis '15.

Scores: Daniel Laverman 4, Robbert van Oel 3, Jos Boers 3, Jeroen Schoonewille3, Jeff de Quay 2, Max Voermans 2, Tillmann Schneider 2, Stefan Meijwes 1, David Schalk 1.