Afbeelding
Ted Walker

Containerbrand bij voormalige school snel onder controle

28 januari 2020 om 00:00 Overig

EDE Een containerbrand bij de voormalige basisschool 't Palet was maandagavond snel onder controle. De brandweer van de Stadspoort werd samen met de hoogwerker van Ede Centrum rond 22.05 uur naar een schoolbrand gestuurd. Vlot ter plaatse zagen de brandweermannen van de Stadspoort aan de achterzijde van de school een oranje gloed.

Daar bleek een container, inpandig in een zogenoemd container hok, in brand te staan. Het vuur werd snel gedoofd, maar daarmee was de actie niet meteen afgerond.

Het hele gebouw stond namelijk inmiddels vol rook. Om zich ervan te verzekeren dat er binnenin het gebouw geen sprake was van brand verschafte de brandweer zich een weg vanuit het container hok naar binnen. Ondertussen gaf de bevelvoerder de bemanning van de hoogwerker de taak om met een warmtebeeldcamera van bovenaf te onderzoeken of er nog ergens in het gebouw sprake van oververhitting was. 

Uiteindelijk bleek dat er in het gebouw geen sprake was van brand en kon de brandweer beginnen met het rookvrij maken van het voormalige schoolgebouw. Hoe de brand in de container is ontstaan is nog niet bekend.

Bekijk hieronder de video

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie