Johan de Man (links), Jan Gaasbeek (midden) en Hans van Arum (rechts).
Johan de Man (links), Jan Gaasbeek (midden) en Hans van Arum (rechts). BDUmedia

'Ik zit niet zielig op de bank te wachten tot ze bellen'

31 januari 2020 om 08:50 Voetbal

EDE Het is dringen in trainersland. Deze afgelopen winterstop, traditioneel een periode waarin veel voetbaltrainers bekendmaken wat ze volgend seizoen gaan doen, zijn er enorm veel wisselingen geweest. Nu het stof is opgetrokken blijken veel 'gevestigde namen' nog zonder club te zitten. 

Ede Stad-correspondent Wim van Kessel sprak met trainers Hans van Arum, Johan de Man en Jan Gaasbeek. De oefenmeesters merken ook dat er een waar trainersoverschot is in het regionale amateurvoetbal. ,,Er komt steeds meer aanwas van nieuwe trainers. In mijn ogen mogen de criteria voor het toelaten op cursussen best wat strenger. Ik heb het gevoel als je maar netjes betaalt, het verder wel goed komt'', stelt oud-prof Jan Gaasbeek, die momenteel de leiding heeft bij het Veenendaalse De Merino's. Maar ook Lunteraan Hans van Arum, in 2008 verkozen tot Beste amateurtrainer van Nederland, heeft geen club. ,,Ik zit absoluut niet zielig op de bank te wachten tot ze bellen'', stelt hij. ,,Maar ik voel me nog te jong om te stoppen.''

Lees het volledige artikel als abonnee van Ede Stad Premium. Nog geen abonnement? Probeer het hier en lees de eerste maand gratis. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie