Afbeelding
Mart Boudestein

'Stukjes' met Spigt en Van Binsbergen

8 februari 2020 om 06:15 Podiumkunsten

EDE Corrie van Binsbergen en Frédérique Spigt zijn donderdag 13 februari samen te zien in de nieuwe voorstelling Stukjes in Theater Cultura.

Op zaterdag 1 februari 2020 startte de landelijke tour van de nieuwe voorstelling Stukjes van gitariste en componiste Corrie van Binsbergen en zangeres en actrice Frédérique Spigt. ,,Het was tijd voor iets Moois en Onontkoombaars," aldus de makers zelf. De première van Stukjes vond plaats in Theater Walhalla in Rotterdam, de woonplaats van Frédérique Spigt.

AUTOBIOGRAFISCH Stukjes heeft een ander karakter dan de liedjesvoorstellingen die we van Frédérique Spigt kennen. In sappige, autobiografische verhalen en anekdotes schildert ze haar leven.

Multitalent Frédérique Spigt brengt tevens haar eerste dichtbundel Misantroop uit, met prachtige tekeningen van eigen hand. Een nieuwe stap in haar carrière. Diverse gedichten afkomstig uit deze nieuwe bundel worden in de verhaallijn verwerkt. Uit Stukjes komt een bewogen persoon tevoorschijn, die begaan is met de wereld, de schoonheid van het dierenrijk, de liefde in al haar facetten, kortom het leven.

Corrie van Binsbergen werkte eerder met Frédérique Spigt in Dansen op een Glazen Plafond (2015) en in de muziektheatervoorstelling Lucy in the Sky (2006). De samenwerking van de twee door de wol geverfde theaterdieren met de jonge musici Mark Nieuwenhuis (trompet, elektronica) en Tijmen Veelenturf (viool, toetsen) is nieuw en belooft veel moois.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij de receptie van Cultura tel. 0318-672800 of www.cultura-ede.nl.

Corrie van Binsbergen is componist, gitarist en leider van Stichting Brokken waarmee ze grensoverschrijdende projecten initieert, zoals Corrie en de Grote Brokken, een twaalfkoppige band met kopstukken uit de Nederlandse pop en jazz en Schrijvers in Concert, een verrassende combinatie van muziek en literatuur, waarin ze een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld. Ze werkte onder meer met Remco Campert, Manon Uphoff, Esther Gerritsen, Josse De Pauw, Dimitri Verhulst en Ellen Deckwitz. Met Toon Tellegen heeft ze een blijvende samenwerking. Dit najaar werkt ze met schrijver/muzikant Auke Hulst aan de nieuwe productie Een Groter Gebeuren. Corrie van Binsbergen ontving in 1999 de VPRO/Boy Edgar Prijs. In 2012 werd zij genomineerd voor de Amsterdamprijs voor de Kunst in de categorie bewezen kwaliteit.

Frédérique Spigt kreeg landelijke bekendheid als zangeres van Rockband I've got the Bullets. Als soloartiest brak ze door na haar deelname aan het Nationaal Songfestival in 1998. Ze maakt met filmmaker Sonia H. Dolz de CD/DVD Mans Genoeg met o.a Huub van der Lubbe, Liesbeth List, Daniël Lohues, Sarah Bettens en Barry Hay. Haar liefde voor country komt naar voren in verschillende voorstellingen zoals Land, The medicineshow en The Road. Diverse van haar CD's staan geruime tijd in de album top 100. Het album Droom werd bekroond met een Edison. In 2018 componeert ze de muziek voor de theatervoorstelling De Krijtkring van de Toneelmakerij, waarin ze ook speelt. Haar creativiteit beperkt zich niet alleen tot muziek; Frédérique tekent, schildert, maakt TV-programma's, acteert zowel in het theater als op tv en schrijft gedichten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie