Open morgen zorgboerderij Eck-stra

31 januari 2020 om 08:36 Maatschappelijk Deel je nieuws

 

                                                logo

6 februari open morgen zorgboerderij Eck-stra en Eck-stra begeleiding.

Zorgboerderij Eck-stra biedt dagbesteding aan mensen uit verschillende doelgroepen. De zorgboerderij is geschikt voor mensen die door verschillende oorzaken buiten het arbeidsproces vallen, zoals mensen met een verstandelijke of psychosociale beperking. Door de rust, de omgang met de dieren en bijvoorbeeld het werken in de tuin is zorgboerderij Eck-stra een omgeving waar mensen een zinvolle dagbesteding hebben. De zorgboerderij heeft een eigen sportaccommodatie, daardoor zijn er veel mogelijkheden om naast het werk op de boerderij aan sport en bewegen te doen. Op woensdagmorgen is er bijvoorbeeld een sportgroep speciaal voor jongvolwassenen die moeite hebben om zich aan te sluiten bij een reguliere sportclub.

Naast de dagopvang biedt zorgboerderij Eck-stra ook naschoolse opvang voor kinderen met een beperking. Voor kinderen/jongeren die tijdelijk geen of minder onderwijs ontvangen wordt er ook opvang geboden op de boerderij. In overleg met de school van de leerling wordt er een plan van aanpak gemaakt.

Zorgboerderij Eck-stra heeft een samenwerkingsverband met Eck-stra begeleiding. Eck-stra begeleiding biedt individuele begeleiding, ouderbegeleiding, weerbaarheidstrainingen en psychomotorische therapie aan op o.a. de zorgboerderij. Ook begeleiden ze op de boerderij een kookgroepje en een spelgroep voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is, wordt er op donderdag 6 februari een open morgen gehouden op de zorgboerderij. Het is dan mogelijk om op een geheel vrijblijvende manier kennis te maken met de boer, boerin en met begeleiders van Eck-stra begeleiding. Onder het genot van een kopje koffie kunt u al uw vragen stellen en rustig kijken en ervaren of de zorgboerderij een omgeving biedt die bij u of uw cliënten past. Mensen met een zorg- of hulpvraag en vertegenwoordigers van zorgorganisaties zijn van harte welkom van 10.30 uur tot 12.00 uur.

Op de zorgboerderij zijn we ook op zoek naar een vrijwilliger die wil helpen bij kook/bakactiviteiten. Hierbij kun je denken aan: samen met één of twee deelnemers  zelfstandig een appeltaart  bakken of producten uit de tuin verwerken. Voor de houtwerkplaats zijn we op zoek naar een vrijwilliger die op woensdagmiddag en/of zaterdag met één of twee kinderen zelfstandig aan de slag kan om wat moois van hout te maken. Lijkt dit je leuk om te doen, dan ben je ook van harte welkom om op de open ochtend langs te komen. 

Zorgboerderij Eck-stra                                                          Eck-stra begeleiding

Hettie en Hans van Eck                                                        tel: 06-16930138

Scharrenburgersteeg 16                                                         info@eck-strabegeleiding.nl

6741 LT  Lunteren                                                                www.eck-strabegeleiding.nl

Tel: 0318 483606

hhvaneck@filternet.nl

www.eck-stra.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie