PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

'Opmars kweekvlees kan zorgen voor een revolutie'

Uitderegio
Foto: Mosa Meat
3 feb 2020, 19:00
Een hamburger van rundveekweekvlees: Is dit van echt te onderscheiden? Wereldwijd worden miljoenen euro's gestoken in de ontwikkeling van 'labvlees'.
Een hamburger van rundveekweekvlees: Is dit van echt te onderscheiden? Wereldwijd worden miljoenen euro's gestoken in de ontwikkeling van 'labvlees'.
REGIO

Gekweekt vlees uit de stamcellen van een kip of een plantaardig roerei op het bord. Dat klinkt nog als een ver-van-het-bedshow, maar de ontwikkelingen in de mondiale voedselmarkt gaan razendsnel. Welke impact kan dit hebben op de intensieve veehouderijen in de omgeving? 

Het is inmiddels 6,5 jaar geleden. Media uit alle hoeken van de wereld kwamen in augustus 2013 naar Londen toe om het nieuwe voedingswonder met eigen ogen te aanschouwen: de eerste hamburger gemaakt van kweekvlees. De kosten? 250.000 euro. Maar daar maakte niemand zich druk om. Sergej Brin, één van de oprichters van zoekmachine Google, had de ..

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via: