Opeengepakt tijdens de les.
Opeengepakt tijdens de les. Janine Jonkman

Ludieke actie tijdens stakingsdagen bij de Franciscusschool.

31 januari 2020 om 20:36 Onderwijs Deel je nieuws


Tijdens de landelijke stakingsdagen vroeg de Franciscusschool in de Maandereng op geheel eigen wijze  aandacht voor de problemen  in het onderwijs. 

Voor directeur Monique Franken Is het duidelijk dat je de structurele problemen in het onderwijs als personeelstekort en hoge werkdruk niet oplost met incidentele maatregelen. De toegezegde 460 miljoen euro is onvoldoende en zij vindt dat bij het ministerie niet over de lange termijn wordt nagedacht.  Natuurlijk is het extra salaris mooi meegenomen als waardering, maar het gaat ons voornamelijk om de enorme werkdruk en het tekort aan leerkrachten. Met onze actie willen we duidelijk maken wat die tekorten en werkdruk voor ons betekenen. 

Signaal afgeven.

Wat de meest geschikte vorm van actievoeren is om duidelijk te maken hoe hoog de nood is in het basisonderwijs? Volgens de Franciscusschool was dat het mogelijke toekomstscenario schetsen. Enorme plofklassen waar er helemaal geen tijd is voor het individuele kind of klassen met onbevoegde leerkrachten. De school was dus gewoon open! Helaas waren de klaslokalen op slot, want er was geen personeel. Alleen de directeur én een onderwijsassistent waren aanwezig om de kinderen op te vangen. Met bijna 200 leerlingen werd er les gegeven in de hal, waar kinderen opeengepakt en niet op niveau de lessen kregen voorgeschoteld . Voor de kinderen én ouders was dat een hele bijzondere ervaring die ze liever niet de werkelijkheid zien worden.  Kortom niet alleen leerkrachten zullen zwichten onder de druk,  ook kinderen houden dat niet vol. In enorme klassen geldt het recht van de sterkste en is er geen ruimte voor het individu. Na het oplopen van de spanning en al dat stilzitten kwamen de juffen en meesters tevoorschijn met shirts aan waarop stond dat hun batterij behoorlijk leeg was. Met een staande ovatie van ouders en kinderen werd de batterij weer een beetje opgeladen .
 

Opschrift shirts
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie