De zorgboerderij heeft verschillende dieren, waaronder kippen.
De zorgboerderij heeft verschillende dieren, waaronder kippen. Theo Beumer

Open ochtend bij zorgboerderij Eck-stra in Lunteren

2 februari 2020 om 08:00 Maatschappelijk

LUNTEREN Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is op zorgboerderij Eck-stra en Eck-stra begeleiding, wordt er op donderdag 6 februari tussen 10.30 uur en 12.00 uur een open ochtend gehouden op de boerderij in Lunteren.

Eck-stra biedt dagbesteding aan mensen uit verschillende doelgroepen, zoals mensen met een verstandelijke of psychosociale beperking die buiten het arbeidsproces vallen. Zorgboerderij Eck-stra heeft een samenwerkingsverband met Eck-stra begeleiding. Eck-stra begeleiding biedt individuele begeleiding, ouderbegeleiding, weerbaarheidstrainingen en psychomotorische therapie aan op o.a. de zorgboerderij. Ook begeleiden ze op de boerderij een kookgroepje en een spelgroep voor kinderen met een verstandelijke beperking.

ZINVOLLE DAGBESTEDING ,,Door de rust, de omgang met de dieren en bijvoorbeeld het werken in de tuin is de zorgboerderij Eck-stra een omgeving waar mensen een zinvolle dagbesteding hebben'', stelt de boerderij. Er is een eigen sportaccomodatie en een sportgroep speciaal voor jongvolwassenen die moeite hebben om zich aan te sluiten bij een reguliere sportclub. Ook is er naschoolse opvang voor kinderen met een beperking en opvang voor kinderen die tijdelijk geen of minder onderwijs ontvangen.

PRAKTISCH De open ochtend is bedoeld voor mensen met een zorg- of hulpvraag en vertegenwoordigers van zorgorganisaties. Geïnteresseerden in openstaande vrijwilligersvacatures zijn tevens welkom. Het adres is Scharrenburgersteeg 16 in Lunteren. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie