Afbeelding
Theo Beumer

HV Reehorst houdt hoofd koel en wint

2 februari 2020 om 10:06 Overig

EDE HV Reehorst heeft zaterdagavond in eigen huis het sterke E&O 2 met 26-24 verslagen.

Eip Janssen

,,Het was een stressvolle avond met over en weer goed handbal. Periodes waarin wij beter waren, maar ook fasen waarin de gasten de toon zetten. Het verschil in ons voordeel werd in de laatste minuut gezet", haalde HV Reehorst trainer Sander Barents opgelucht adem.

Een zege die bitter nodig was in de struggle for life om bij de tiende (degradatieplaats) weg te blijven. Zeker ook omdat NHC 2, nu tiende ook won.

,,Wij staan nu zesde met vier punten voorsprong op NHC. De middenmoot is zeven ploegen groot met een geringe voorsprong op de tiende plaats. Drie plegen degraderen zonder kans via P/D-wedstrijden zich te handhaven. De degradatieregeling in de tweede divisie is oneerlijk."

DEGRADATIESTRIJD Barents duidde op het feit dat het handbalverbond de competities gaat aanpassen. Daarbij krijgen teams uit de eerste divisie via P/D-wedstrijden de kans zich alsnog te handhaven.

,,Zet een tweede divisie ploeg tegen de onderliggende hoofdklasser en je kunt de uitslag bijna invullen. Maar goed daar heeft HV Reehorst mee te maken. Ik heb drie weken geleden gezegd dat als wij uit de wedstrijden tegen Unitas (koploper), E&O 2 en Ha-STU drie punten zouden halen HV Reehorst het goed zou doen. Die drie punten zijn binnen en wie weet volgende week (HA-STU) dus bonuspunten", ging Barents verder.

Hij zag zijn ploeg goed beginnen. Bij een 10-7 tussenstand werd een hele goede fase afgesloten.

,,Het ging daarna om en om en uiteindelijk was de ruststand 10-10. Inderdaad een lage score maar een compliment aan onze verdediging. E&O scoort deze competitie gemiddeld dertig keer per wedstrijd, dus kun je alleen maar constateren dat we het goed hebben gedaan", keek de trainer terug.

TWEEDE HELFT Na de thee namen de gasten het initiatief. Mede omdat HV Reehorst tegen een aantal tijdstraffen, dus ondertal situaties aanliep, werd het 17-20.

,,In het middengedeelte van de tweede helft was het vooral Brandon van Londen die met vier goals ons terugbracht in de strijd. Zijn kracht was te profiteren van ruimte rondom de cirkel", glunderde Barents.

Hij zag de laatste anderhalve minuut ingaan met een 24-24 gelijke stand.

,,In die fase scoorden wij de 25-24, wie weet ik niet meer, en ging E&O alles of niets spelen. Met nog minder dan dertig seconden op de klok wisten wij de beslissende 26-24 te maken. Een terechte beloning voor mijn ploeg, die de toeschouwers echt waar voor hun geld gaf", aldus Sander Barents.

Volgende week zondagmiddag gaat HV Reehorst op bezoek bij het op de tweede plaats Ha-STU. Een regionale topper die in Ede met 33-28 werd gewonnen.

,,In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Maar ik zou geen bezwaar tegen een herhaling hebben", sluit de HV Reehorst trainer af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie