Het duel tussen Chris van Oosterwijk (links) en Hotze Hofstra.
Het duel tussen Chris van Oosterwijk (links) en Hotze Hofstra. BSV Bennekom

Spannende competitie BSV Bennekom

5 februari 2020 om 10:15 Overig

BENNEKOM In de interne competitie van schaakclub BSV Bennekom blijft het spannend. Koploper Teunis Bunt won de topper tegen Noël Bovens op overtuigende wijze. Hij had een op het oog mindere pionnenstructuur, maar zoveel activiteit als compensatie dat Bovens niet anders kon dan die structuur door ruilen te verbeteren. Bunt bleef echter druk houden en kon de zwarte koning naar het midden lokken, waar mat volgde.

De andere topper tussen Martin Markering en John Riksen eindigde in remise, maar Markering had kansen op meer. In een speltype dat normaal gesproken Riksen meer ligt, speelde Markering een aantal subtiele zetjes, die we meestal van zijn tegenstander gewend zijn. Markering won een pion, maar maakte een verkeerde keuze om te consolideren. Riksen kwam met de toren binnen en dat was net genoeg voor het halve punt.

ZWARTE WINST Een mooie overwinning boekte Hotze Hofstra met zwart tegen Chris van Oosterwijk. Hofstra koos voor een eindspel met dame en toren en een pion minder, maar met heel veel activiteit. Met meesterlijke manoeuvres bereikte hij een stelling waarin hij alles kon afruilen en de pion terug won. Op het oog had wit weer kansen, maar Hofstra had goed gezien dat een pionnendoorbraak op de koningsvleugel beslissend was en wel omdat de witte koning te ver weg stond.

FOUT Jan Wouters won van Gary Dinsbach. hoewel hij een kwaliteit achter kwam. Wouters bleef geconcentreerd, Dinsbach kon de boog niet gespannen houden en maakte een beslissende fout toen het erop aankwam. Gerhard Bakker won een spannende partij tegen jeugdlid Michael Issa, die steeds beter gaat spelen. Het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk gaf de routine van Bakker de doorslag.

Remise werd het verder in de partijen Martin Maasse-René Bakker, Hans van de Weteringh-Rinus van der Molen en Hans Gillet-Dick Brehen.

Stand op kop:

1. Teunis Bunt 580,6

2. John Riksen 552,8

3. Noël Bovens 483,4

4. Hotze Hofstra 438,3

5. Martin Markering 437,1

Bron: BSV Bennekom

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie