Afbeelding
Astrologie

Hoe zijn astrologie en horoscopen ontstaan?

7 februari 2020 om 08:55 Partnercontent

Nagenoeg iedereen weet wel iets over astrologie en horoscopen. De een vindt het onzin, de ander haalt er juist een hoop kennis en wijsheid uit. Wij krijgen met regelmaat de vraag hoe astrologie en horoscopen eigenlijk zijn ontstaan. Bestaan ze al zolang als de mensen bestaan? Deden ze vroeger ook al aan het voorspellen van een horoscoop? Als je hier achter wilt komen moet je snel verder lezen, we laten het je in dit artikel allemaal zien!

De opkomst van astrologie in de wereld
De sterren zijn slechts één van de vele dingen in de natuur waar de mens zich altijd in heeft geïnteresseerd. We weten niet echt wie er voor het eerst op het idee kwam om te kijken naar dingen in de natuur en om hiermee iemand zijn persoonlijkheid vast te stellen. Er zijn aanwijzingen dat bepaalde grottekeningen al bepaalde tekeningen van de sterren bevatten, echter is het niet duidelijk of dit ook echt werd gebruikt als horoscoop. De kans is groot dat de echte ontwikkeling pas echt op gang is genomen nadat astrologie bekend werd.

De astrologie is met name terug te vinden in het Oude China. In het oude China keken reizigers en handelaren naar eclipsen of zonnevlekken als tekens van goede of slechte tijden voor hun keizer. De Sumariërs en Babyloniërs leken rond het midden van het tweede millennium voor Christus veel naar de sterren te kijken. Hun idee was om naar planeten en sterren te kijken om bij te houden waar de goden aan de hemel stonden. De oude Egyptenaren droegen ook bij aan de ontwikkeling van sterrenbeelden door te kijken naar de patronen die de sterren maken in de lucht. Waarschijnlijk zijn ze van hieruit gaan kijken naar de periode waarin de mensen werden geboren. Op die manier kom je al snel uit bij een sterrenbeeld.

De oudste horoscoop ter wereld
Een onderzoeksteam heeft een tijdje geleden het oudste astrologische bord ooit ontdekt . Dit bord was gegraveerd met tekens van de sterrenbeelden en werd gebruikt om de horoscoop van een persoon te bepalen. Het bord, dat meer dan 2000 jaar oud is, werd ontdekt in Kroatië. Een groot deel van het bord bestaat uit 30 ivoren stukken die zijn gegraveerd met tekens van alle sterrenbeelden. Ze zijn in Grieks-Romeinse stijl gegraveerd en bevatten afbeeldingen van onder andere de Kreeft, Tweelingen en Vissen. De kans is groot dat een astroloog in die tijd heeft geprobeerd om de horoscoop van een persoon te bepalen door de positie van de maan en de zon te bepalen. Nu we geen andere borden of graveringen hebben gevonden kunnen we er dus van uitgaan dat astrologie en horoscopen meer dan 2000 jaar oud zijn. Dit is nog eens een lange tijd!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie