Afbeelding
BDU Media

'Bosslapers zorgen in Ede voor overlast aan Eikenlaan´

7 februari 2020 om 17:07 Politiek

EDE  ,,We willen niet dat mensen buiten slapen", zei het raadslid Rasit Görgülü in de vragenuurtje bij de raadsvergadering. Dat wil het college niet en dat wil de fractie Demokratische Kiezers Ede niet. Daarom zijn er voor de winterperiode units geplaatst voor de zogeheten bosslapers ofwel daklozen bij het Sociaal Pension van het Leger des Heils aan de Eikenlaan (foto). Maar volgens Görgülü is de overlast van deze groep duidelijk merkbaar. ,,Zij vragen omwonenden om geld en drugs. Deze groep past niet in deze omgeving. Ik heb een mevrouw gesproken die andere sleutels op de voordeur heeft laten zetten. Mensen voelen zich niet veilig in hun eigen woonomgeving. Er zijn drie scholen en kinderopvangcentra in de buurt."

Gerard van Wijk

PROEF Het gaat volgens het raadslid uitdrukkelijk niet om de mensen die gebruik maken van het Sociaal Pension. De noodopvang voor de bosslapers is een proef die tot 30 april duurt. Wordt de noodopvang dan gesloten en worden de units verwijderd, vroeg het raadslid. De units kunnen tot maximaal twee jaar langer blijven staan.

Volgens wethouder Lex Hoefsloot wordt bij de renovatie van het Sociaal Pension de situatie van deze groep ook opnieuw bekeken. ,,Over het plan van aanpak wordt contact gelegd met omwonenden." De wethouder kan geen garantie geven dat de units op 1 mei weg zijn. ,,Er komt nieuw beleid voor maatschappelijke opvang, een plek voor meerdere groepen."   

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie