Rick Degenaar scoorde die doelpunten.
Rick Degenaar scoorde die doelpunten. Theo Beumer

Lunteren stunt tegen Unicum

8 februari 2020 om 19:11 Voetbal

LUNTEREN ,,Deze overwinning hadden wij heel hard nodig. Ik wil de jongens ook een enorm groot compliment geven. Er is een partij strijd geleverd van jou heb ik daar. En als het dan ook wat meezit, kun je zien waartoe het leidt: een 3-1 zege op de gedeeld koploper Unicum'', liet een opgetogen Dennis van den Berg weten.

Lunteren had de opsteker dat het al snel op voorsprong kwam. ,,Rick Degenaar nam randje zestien meter de bal ineens uit de lucht. Dan begin je lekker. Het werd al snel gelijk. Cees Toet, die uitstekend werd bespeeld door Tom Cozijnsen, met daarbij de dekking van Remco Heebink, wist een bal terug te leggen. '' Nossayr el Aakel tekende voor de 1-1.

,,Hoewel de zware grasmat in ons voordeel was, had het technisch vaardige Unicum het beste van het spel. Na een dik half uur kreeg een speler van Unicum (Melvin Spanhak) rood, na een actie op Rick Degenaar. De ene scheidsrechter geeft hem wel, de andere niet'', oordeelde de Lunteren trainer.

,,Zij moesten even schakelen. Op slag van rust kwamen wij op 2-1. Een voorzet van Freek van Wijk werd bij de eerste paal genoeg met het hoofd geschampt door Rick Degenaar, om er bij de tweede paal in te gaan.''

,,Ook met een man minder was Unicum de tweede helft de betere ploeg. Middels een snel genomen vrije trap van opnieuw Rick, werd het 3-1. Daarna was het overleven. Hoewel iedereen een meer dan dikke voldoende haalde, was het een fantastische keepende Nicky Groeneveld die ons op de been hield. Ook de verdediging stond als een huis'', deelde Van den Berg de nodige complimenten uit.

,,Ik ben superblij met deze overwinning. Ook een mooie opsteker. Het verschil met een PD plaats (Dinxperlo) is nu acht punten. Wij kunnen nu weer naar boven kijken. Zaak is de lijn door te trekken. Bijvoorbeeld zaterdag bij Renswoude. Die zijn in goeden doen. Een leuke streekderby'', besluit de enthousiaste Dennis van den Berg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie