KSV Fortissimo haalt verpletterend uit in gemeentelijke derby

8 februari 2020 om 19:18 Voetbal

EDE Koploper KSV Fortissimo won met 11-0 van SV Harskamp. Duidelijker kon het verschil tussen de top en staart van de vierde klasse niet worden uitgedrukt.

,,Ik had wel op een zege gerekend maar met dubbele cijfers zeker niet. Mijn ploeg heeft ondubbelzinnig de nederlaag van vorige week tegen Ede/Victoria rechtgezet", opende KSV Fortissimo trainer Paul Bremer.

Zijn SV Harskamp collega Connie van den Dikkenberg was na afloop behoorlijk teleurgesteld.

,,Dat we verliezen daar kan ik nog meeleven. Dat is nu eenmaal het verschil in kwaliteit tussen beide ploegen. Maar de manier waarop stelt me zwaar teleur. Geen strijd of beleving zag ik deze middag. Waarom wel tegen een Vierhouten'82 maar niet tegen een koploper."

De thuisclub zat er vanaf de eerste minuut bovenop. Toch duurde het nog bijna twintig minuten alvorens KSV Fortissimo de leiding nam.

,,Het was Dani Tanalepy die de 1-0 scoorde. Lars Haalboom en weer Tanalepy zetten de 3-0 ruststand op het scorebord.

,,Bij 2-0 kregen wij een aardige kans. Die werd voorkomen en vanuit de counter werd het 3-0. Dan weet je bijna zeker dat het over is. Wij hadden zaterdagmiddag een beperkte selectie met meerdere geblesseerde spelers. Omdat Aldo van Norel en Martijn van Wikselaar al aangeslagen starten heb ik ze in de eerste helft moeten wisselen. Niels Pater (SV Harskamp O19) had al een wedstrijd gespeeld en viel in. Dat geeft al aan hoe SV Harskamp erin zat. Maar ik heb het clubbelang laten prevaleren. Meer wissels meenemen betekende dat er misschien een elftal helemaal niet kon spelen. Dat wilde ik de club en die teams niet aandoen. Je hebt elkaar misschien nog hard nodig", ging de geplaagde SV Harskamp trainer verder.

In de tweede helft werd het een schiettent op sportpark Hoekelumse Eng.

Anass el Hassnaoui,  Dany Tanalepy, Talib Azerkan (allen 2x), Jip van de Peppel en Anass el Hassnaoui lieten de teller bij 11-0 stokken.

,,De mooiste goal? Voor mij telt elke doelpunt", grapte KSV Fortissimo trainer Paul Bremer.

,,Als ik er een uit moet lichten dan de 9-0. Talib Azerkan bediende op tijd na een mooie aanval Dani Tanalepy die beheerst scoorde. Een mooi voorbeeld hoe een goed lopende aanval zonder zelfzuchtig te zijn kan worden afgerond", besloot Paul Brermer.

,,Natuurlijk was de strijd bij rust al min of meer gestreden. Maar de 0-5 (strafschop veroorzaakt door Luc Riezebos) symboliseerde deze wedstrijd. Riezebos moest na lang geblesseerd te zijn geweest invallen. Toen zag je het gebrek aan ritme en dat brak hem op. Misschien nog wel een lichtpuntje in de duisternis. Doelman Detmar Hardeman kreeg er elf om zijn oren. Maar hij had zeker vijf of zes hele goede reddingen die meer doelpunten voorkwamen", eindigde SV Harskamp trainer Connie van den Dikkenberg.

KSV Fortissimo blijft een punt voorsprong houden op eerste belager SDS '55. SV Harskamp deelt de laatste plaats met EZC '84. Beiden ploegen hebben zes punten.

Zaterdag ontvangt SV Harskamp de nummer tien Gorssel, terwijl de KSV Fortissimo op bezoek gaat bij Almen.