Henry Zegers

DTS Ede klaar voor Bennekom

8 februari 2020 om 20:01 Voetbal

EDE DTS Ede is klaar voor Bennekom. Laagvlieger Nunspeet werd zonder problemen met een 4-0 nederlaag naar huis gezonden.

De Edenaren klaarden het klusje al snel. Binnen het half uur was het 3-0, waarbij de eerste twee doelpunten binnen zes minuten vielen. Bram Holtman werkte een voorzet van Jamal Ouassif binnen. Kort daarna mikte Remco Speelziek hard en hoog binnen. En op het half uur profiteerde Jurriën van der Horst van een fout in de opbouw van Nunspeet.

,,Na die goede start, was het eigenlijk al gespeeld'', meende Jeroen Spies. ,,Het verschil was te groot om er een echte wedstrijd van te maken. Jammer is wel dat we de tweede helft verzaakten er voor het publiek een leuke wedstrijd van te maken. Ik had gehoopt dat we genoeg sportman waren geweest, om er toch alles uit te halen.''

,,Desondanks kregen we nog wel de nodige kansen. Uit een daarvan maakte Remco Speelziek de 4-0. Enig vervelende was dat Michel Hol in de aanloop naar de 3-0 geblesseerd raakte aan zijn knie. We moeten komende week afwachten hoe zich dit ontwikkelt.''

Met de derde zege op rij, vestigt de equipe van de Veenendaalse trainer zich op een derde plaats achter DFS en SVZW, die weliswaar krap, maar wel wonnen. ,,Wij staan nu stevig in de top vier. De opgaande lijn willen wij doortrekken. Het zou mooi zijn met een twaalf uit vier de mini break van de competitie in te gaan.''

Daarvoor moet zaterdag gewonnen worden bij Bennekom. ,,Ik zie het gewoon als een van de wedstrijden. Zij beleven nu een mindere periode. Maar mij moeten voorkomen dat zij zand in onze ogen gooien. Wij moeten ons op onszelf focussen. Zeker is dat wij met veel zelfvertrouwen aan die wedstrijd beginnen'', besluit Jeroen Spies.

De derby begint zaterdag op De Eikelhof om 17.00 uur. Zaterdag is ook SVZW tegen DFS.

Jasper Verstraten speelde tegen Nunspeet zijn honderdste wedstrijd voor DTS Ede.