Gertjan Meerkerk
Gertjan Meerkerk Theo Beumer

Geen record voor DVO/Accountor

9 februari 2020 om 15:03 Korfbal

BENNEKOM Vijf keer achter elkaar winnen in de Korfballeague. Dat zou een record zijn geweest voor DVO/Accountor. Maar dat lukte niet. De 25-29 nederlaag tegen KZ/Thermo4U betekende het einde van een mooie serie van vier zeges.

,,Helaas'', reageerde Richard van Vloten. ,,De eerste helft wisten wij een achterstand van vier doelpunten (4-8) nog goed te maken. Bij rust was het 15-14. Dat was vooral te danken aan de in topvorm verkerende Gertjan Meerkerk, die er tien maakte. Zijn vak had een scoringspercentage van een dikke dertig procent. Het andere vak bleef met 14% achter.''

,,Opzet was in de tweede helft direct door te drukken. Maar we kwamen juist een doelpunt achter. Gaandeweg nam KZ afstand. Het verschil zat hem in de meiden. Waar het bij KZ normaal al gelijk op gaat qua scores tussen de mannen en vrouwen, maakten zij nu 23 van de 29 doelpunten. Dat is heel extreem. Hun vrouwen waren die van ons de baas. Tel daarbij dat een vak bij ons moeilijk bleef scoren, en het verschil is verklaard.''

De trainer probeerde met het inbrengen van Caitlin Keller en Menno van der Neut de bakens nog te verzetten. ,,Ik wilde hiermee het aanvallende spel te veranderen. Maar het bracht niet het gewenste resultaat.'' KZ won uiteindelijk met 25-29.

,,Wij hadden er meer van verwacht'', bekende Van Vloten. ,,Vier op een rij gewonnen, met daarbij de nummers een en twee. Daar was het nog 27-27 geworden. Het neemt niet weg dat wij nog steeds bezig zijn aan een goed seizoen.''

,,Het lijkt er op dat we nu tussen schip en wal gaan vallen'', kijkt Richard van Vloten naar de stand. DVO blijft zevende, maar staat drie punten achterstand op de nummers vier DOS'46, LDODK en Fortuna. ,,Wij spelen nog tegen DOS'46 en Fortuna. Geven het zeker niet op de play-offs te halen. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan. Maar we kijken eerst naar de volgende ontmoeting. Die is bij hekkensluiter Tempo. Thuis wonnen wij met geluk. Het is zaak nu ook de winst te pakken'', besluit Richard van Vloten.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 15, Robbe de Wit 6, Daniëlle Boadi 2, Koen van Roekel en Chris van Haren 1.