Gratis start up plek gezocht

9 februari 2020 om 17:30 Mensen Deel je nieuws

Regelmatig loop ik door het centrum van onze stad. Bekijk dan, met enige verwondering, regelmatig de daar nog leegstaande winkelpanden. Waarvan sommige al jaren te huur staan. Zoals Siem in het tv programma 'Toen was geluk heel gewoon' dan wel plachtte te zeggen "Wacht even, de raderen draaien". Dat overkomt mij als oud zelfstandig ondernemer ook regelmatig.

Maar bij navraag blijken er flinke huurprijzen gevraagd te worden, bedragen die mijn raderen jammergenoeg nog niet weten op te lossen. Die raderen hebben meer aandacht over het hoe en wat waarmee een of meerdere panden in gebruik genomen zouden kunnen worden.

Het lijkt mij daarbij dan ook dat het totale winkelplezier in het centrum gediend kunnen worden door enkele van de bij mij boven komen drijven plannen.

Vaak heb ik mijn gedachten maar weer weggedrukt met de gedachte dat het financieel toch niet haalbaar of mogelijk is om mijn plannen te realiseren.

Vandaag kwam er weer zo'n positieve gedachtenprikkel op. Ik doe vrijwilligerswerk voor christelijke organisaties in Nederland. Organisaties die afhankelijk van giften van hun supporters zijn en dat geld niet kunnen besteden aan dure winkelpanden. Wel zou er vanuit deze organisaties behoefte zijn om met winkelend publiek in aanraking te komen, om hun projecten onder de aandacht van een breder publiek te brengen.

Daarom trek ik bij deze de 'stoute' schoenen aan onder het motto #DTV 'durf te vragen. Mijn concept idee is om een zo groot mogelijk winkelpand te mogen gebruiken om daar een nieuws-café in op te mogen zetten. Met daarnaast veel expositie ruimte om projecten voor het voetlicht te brengen.

Is er een ondernemer in de gemeente Ede die zijn winkel of kantoorpand (tijdelijk, maar liefst wel langere piriode) ter beschikking zou willen en kunnen stellen? Ik heb geen volledig uitgewerkt plan en ben daarom op zoek naar een plek waar veel mogelijk is. Een plek waarin mensen elkaar kunnen ontmoeten en samenwerken aan de promotie van mooie initiatieven. Een plek waaraan niet al te veel opgeknapt behoeft te worden.

Dit moet dan een werkplek voor meerdere mensen, zoals kunstenaars, creatievelingen, denkers en doeners gaan worden. Een plek waar we creatieviteit voorrang kunnen en mogen geven boven 'geld verdienen'.

Uw aanbieding kunt u sturen: jan.smit.ede@gmail.com.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie