Videoclub ESVA organiseert de workshop 'Van opname tot complete film'

10 februari 2020 om 18:09 Verenigingen Deel je nieuws

Videoclub ESVA organiseert de workshop: 'Van opname tot complete film'

De video-workshop vindt plaats in het buurtcentrum De Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede. Op drie dinsdagen, 24 maart, 7 en 21 april, van 19.30 tot 22.00 uur, wordt de workshop gegeven.

De kosten bedragen 40 euro per persoon.

Mensen kunnen zich aanmelden via het contact formulier op onze website https://www.videoclubede.nl/meld-u-aan-als-cursist/ via het of via secr.esva@gmail.com

Iedereen filmt tegenwoordig. Met een smartphone, een tablet of een video-camera. We filmen alles om ons heen, onze vakanties, de kinderen en kleinkinderen, een familiefeestje, noem maar op. Dat levert allemaal kleine stukjes video op.

Wil je daar een echte film van maken waar anderen graag naar kijken of beelddocument dat een blijvende herinnering is, dan moet er meer gebeuren. Echt moeilijk is het niet. Na een workshop van drie avonden moet het lukken.

In deze workshop krijgen de deelnemers eerst een aantal aanwijzingen om betere video-opnamen te maken, die het monteren van een boeiende film eenvoudiger maken. Daarna volgt een instructie van de montageprogramma's, waarmee de opnamen bij elkaar tot een echte film gemaakt kunnen worden. Ook leren de deelnemers titels maken, begeleidende muziek en commentaar plaatsen.

Nadat iedereen zelf opnamen heeft gemaakt, monteert ieder zijn eigen film.

Uitgebreide documentatie levert een nuttig naslagwerk.

De mensen van de videoclub ESVA in Ede maken er een sport van om leuke films te maken. Zij wisselen ervaringen uit en inspireren elkaar om steeds aantrekkelijker films te creëren. De meest ervaren leden verzorgen samen deze avonden. Er zijn steeds meerdere docenten aanwezig, waardoor de deelnemers persoonlijk aandacht en begeleiding krijgen.

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie