Afbeelding
Popkoor Zingis

Dit is er deze week te doen in Ede

12 februari 2020 om 06:00 Activiteiten

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

12 februari 2020

Ede

Lezing over Binnenveld en Kraats
19:15 Molenstraat 45
De Vereniging Oud Ede organiseert een lezing over De Kraats en het Binnenveld door Kees van Grootheest

Ede

Digitale fotografie voor gevorderden
19:30 Industrielaan 1
Deze cursus is bedoeld voor mensen die nog bewuster willen gaan fotograferen. Die al wel wat weten over hoe de camera werkt (bijvoorbeeld omdat ze al de eerste cursus Digitale fotografie hebben gevolgd) maar die nog wat meer willen opsteken over compositie en perspectief, selectief scherpstellen en contrasten. Kosten 60,00 euro per 6 lessen Aanmelden of info Tel. 0318-630514 Mail: info@meerpaalede.nl Website: https://www.buurthuisdemeerpaalede.nl/

Infoavond IBBO: BO en VO
20:00 Horalaan 3A
De school houdt een infoavond voor kinderen, ouders, begeleiders en andere belangstellenden. IBBO is een school voor vaak hooggevoelige kinderen van 4 tot 18+ jaar. Het is een particuliere school. Kom naar de informatieavond op woensdag 12 februari 2020, start om 20 u, Horalaan 3A in Ede. Voor aanmelding of meer info mail naar barnsteen@ibbo.eu Kijk ook bij www.ibbo.eu of www.facebook.com/ibbobarnsteen of www.bewustede.nl

Arjan Kleton - Met de fles grootgebracht
20:15 Molenstraat 45
Een heerlijke avond Cocktails & Comedy. Arjan Kleton is gedoopt achter de toog en met de fles groot gebracht. Hij is barman en leeft in de kroeg en heeft legio verhalen op sterk water staan. Stand-up comedian worden stond al jaren op zijn bucketlist. Als barkeeper heeft Arjan in de loop der jaren veel mensen een leuke avond bezorgd en dat is ook precies wat hij als cabaretier zijn publiek wil bieden, geen pretentieus gelul maar gewoon een hele leuke avond! Na de voorstelling maakt Arjan cocktails.

13 februari 2020

Ede

Repair Cafe
13:00 Industrielaan 1
Elke tweede donderdag van de maand Repair Café in de Meerpaal plaats van 13.00 uur tot 15.30 uur. Kapotte elektrische apparaten worden als het maar enigszins mogelijk is door onze reparateurs van een tweede leven voorzien. Als richtlijn wordt gehanteerd dat de reparaties, in aanwezigheid van de klant, in een half uur moeten kunnen plaats vinden. Van de klanten vragen we ter bestrijding van de kosten een vrijwillige bijdrage.

Jij Daar! jongerenavond
20:00 Reehorsterweg 88
De Jij Daar! jongerenavond heeft een nieuwe stek: gebouw de Akker Reehorsterweg 88 Ede (naast de CHE). Op donderdagavond 13 februari D.V ben je om 20:00 uur van harte welkom! Het thema is deze keer: 'Waarom mijn naaste?', spreker is Tiemen Westerduin. Werkt bij Compassion en is ook spreker en inspirator. Tijdens de lezing kan je vragen stellen o.a. via steljevraag.tk. Deze worden in het 2e deel van de avond behandeld. Er wordt een collecte gehouden. Vooraf en na afloop rond 22:00 uur is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Verder is er een boeken- en CD tafel aanwezig. De toegang, koffie, drinken en koekjes zijn gratis.

14 februari 2020

Ede

Rijbewijskeuring in Ede
13:00 Parkrand 60
Rijbewijskeuringen voor Senioren 75+ worden in Ede en omgeving verzorgt door het keuringsbedrijf CBRK Medical BV. Voor het maken van een afspraak belt u 085 2500 414 of kunt deze rechtstreeks zelf inboeken via de website www.cbrk.nl. De keuringslocatie is: Het Kernhuis, Parkrand 60, 6714 GN Ede De eerst volgende keuringsdatums zijn: 14 februari 2020 28 februari 2020 13 maart 2020 En vervolgens om de 2 weken.

CBR Rijbewijskeuring voor Senioren 75+
13:00 Galvanistraat 1
CBR-Rijbewijskeuring.nl voor senioren 75+ voert sinds 17 januari 2020 in Ede rijbewijs keuringen uit. Op de website cbr-rijbewijskeuring.nl kunt u een afspraak maken om zo snel mogelijk gekeurd te worden voor uw rijbewijs. De keuringen worden met ingang van 17 januari 2020, - één keer per twee weken -, uitgevoerd op locatie het Coachhuis, Galvanistraat 1, 6716 AE Ede. Voor meer info kunt u ook altijd bellen met het algemene nummer van CBRK 085 2500 414.

Self Care Friday - Cursus Zelfzorg
19:30 Stationsweg 60
Zelfzorg. Gewoon eens een moment voor jezelf nemen en jezelf dat gunnen. Zorgen voor jezelf, zeker als je voor anderen zorgt, is enorm belangrijk. Tijdens deze vijf vrijdagavonden krijg je de mogelijkheid te ontspannen, uit te rusten en jezelf te ontzorgen. Je krijgt handvatten aangereikt die je direct kunt toepassen in jouw leven en die ook snel effect kunnen hebben. Wees welkom op Self Care Friday! Vrijdag 14 februari - Yoga Nidra Zelfliefde, Vrijdag 21 februari - Restorative Yoga Laat je dragen, vrijdag 28 februari - Fascia Yin Roll & Release, vrijdag 6 maart - Yang Yoga Zelfzorg in beweging, vrijdag 13 maart - Duo Yin Al-één? Tijd: 19:30 - 21:30u Reserveer via vera.connectyin@gmail.com

Valentijnsconcert
20:00 Prinsesselaan 8
Op vrijdag 14 februari geven Popkoor Zingis o.l.v. Martijni Tanis en Het Edes Orkest o.l.v. Madeleine Broertjes gezamenlijk een Valentijnsconcert in de Taborkerk aan de Prinsesselaan in Ede. Te horen zijn liedjes en muziekstukken over de liefde. Ook stadsdichter Larissa Verhoeff zal een bijdrage leveren. Entreekaarten a €10,00 (kinderen €5,00) zijn te verkrijgen via de leden van Popkoor Zingis en Het Edes Orkest of op de avond zelf aan de deur van de kerk.

15 februari 2020

Ede

Repair Café 15 februari bij Meet Inn
10:00 Notaris Fischerstraat 10
Reparaties kunnen zaterdag 15 februari worden aangeboden van 10:00 uur tot 12:30 uur bij Meet Inn, Notaris Fischerstraat 10 in Ede. Een bezoek aan het repair café is gratis. Wij vinden het prettig als wij van u een vrijwillige bijdrage mogen ontvangen.

The A'dam Consort & Pauline Broekema
19:30 Molenstraat 45
'De dochter van Meijer' gaat over bezetting en bevrijding. Over eindeloze jaren in onderduik. Over angst, heimwee en rouw. Het is het verhaal van schoften, meelopers en 'stille' helden. Pauline Broekema is als geen ander in staat om het onnoembare te schilderen in verhalen. De musici omarmen de geschiedenis met klassieke composities. •Dvorák | Symfonie nr. 9 in e 'Uit de nieuwe wereld', opus 95 •Baas | Vijfde deel bij 'Uit de nieuwe wereld' (wereldpremière) De inleiding begint om 19.30 uur, het concert om 20.15 uur.

Box of Kings & Fat Bottom Blues
20:00 Kuiperplein 31
Na een geweldige try-out afgelopen mei komt Box of Kings op 15 februari 2020 terug naar Astrant. Deze keer hebben ze hun vrienden van Fat Bottom Blues meegenomen voor een onvergetelijke blues/rock avond. Aanvang: 20:00 uur Eerste band: 20:30 uur Entree: vvk €8,00 (incl. service kosten) // deur €10,00

Interception en Revival
20:00 Munnikenhof 17
Zaterdag 15 februari gaan we weer live met de eerste editie van De Velder Live. Met de bands Interception en Revival met diverse hits van toen en nu. Kortom een zeer dansbare avond in Wijkcentrum De Velder. Aan de bar zijn diverse drankjes en versnaperingen te verkrijgen tegen zeer betaalbare prijzen. De zaal is open vanaf 20:00 en we eindigen om 00:00. De toegang is geheel gratis. Wijkcentrum De Velder is te vinden aan de Munnikenhof 17 in Ede.

Wilbert Hazelzet & Jacques Ogg
20:00 Amsterdamseweg 9
Wilbert Hazelzet en Jacques Ogg zijn legendarische namen in de wereld van de oude muziek. Op zaterdag 15 februari combineren ze in de Edesche Concertzaal combineren hun jarenlange speelervaring met muziek waarin ze hun sporen ruimschoots hebben verdiend.

16 februari 2020

Ede

Gratis lezing Yoga&Brein: Beter Slapen
10:00 Stationsweg 60
Wat gebeurt er als je slaapt? Hoe werkt dat in jouw brein? Hoe kunnen meer kennis over jouw brein, jouw lichaam en yoga jou helpen om jouw nachtrust te verbeteren? Deze lezing is inclusief een gratis yogales. Graag vooraf aanmelden via vera.connectyin@gmail.com

Zondagmiddagconcert
12:00 Kernhemseweg
Duo LeCoultre&VanHees is een dynamisch en breed inzetbaar duo dat een repertoire heeft opgebouwd met verschillende stijlen uit verscheidene tijdsperiodes. Het kleurrijke vioolspel van Floor Le Coultre past bijzonder goed bij het timbre van Martin van Hees' gitaarspel. Als artiesten omarmen ze een zeer divers repertoire dat bijna alle mogelijke muziekstijlen in het klassieke muziek repertoire omvat. Kaarten, prijs 10 euro, aan de zaal of via de website www.huiskernhem.nl

Testament Lennaert Nijgh
15:00 Molenstraat 45
Het Land van Maas en Waal, Malle Babbe, Jan Klaassen de trompetter, Meester Prikkebeen... tophits van Boudewijn de Groot en Rob de Nijs, allen met tekst van Lennaert Nijgh. Nederlands grootste tekstdichter schreef echter nog veel meer! Jim de Groot en Josee Koning herdenken Lennaert beiden op een eigen manier. Jim fel en provocerend, Josée liefdevol en kwetsbaar. Daarna kun je culinair genieten bij Edes Proeflokaal, de nieuwe horecazaak van Edwin & Esther aan de Nieuwe Stationsstraat 8. Zij ontvangen je na de voorstelling voor een heerlijk 3 gangen Soulfood-menu in de stijl van Nashville.

17 februari 2020

Ede

Tekenen en Schilderen
9:30 Industrielaan 1
In deze cursus maak je kennis met diverse technieken en materialen. Voor beginners en gevorderden. Kosten E 50,00 per 10 lessen, dit is exclusief het materiaal. Aanmelden of info Tel. 0318-630514 Mail: info@meerpaalede.nl Website: https://www.buurthuisdemeerpaalede.nl/

Collegereeks Oud gedaan Jong gedaan
15:00 Industrielaan 1
Collegereeks Politicologie Macht en de Staat College 1: Het Waarom van Macht Voor senioren die meer cognitief uitdagende activiteiten willen volgen, organiseert Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan interactieve colleges gegeven door studenten, zodat generaties worden verbonden en kennis wordt gedeeld. Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd. Lees meer: www.buurthuisdemeerpaalede.nl/oud-gedaan-jong-geleerd/

Basis cursus Windows voor senioren
19:00 Industrielaan 1
Deze cursus is zeer geschikt voor senioren die meer over het gebruik van de computer willen leren. Het is van belang dat u thuis toegang heeft tot een computer met internet en wij vragen of u zelf een USB-stick (minimaal 2GB) meeneemt naar de les, dan kunt u het materiaal van de cursus meenemen en thuis oefenen. Kosten: 50,00 euro per 7 lessen inclusief het materiaal. Aanmelden en info: info@meerpaalede.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie