Afbeelding
Stage Entertainment

Jonge danser van imove speelt rol in musical Tina Turner

10 februari 2020 om 20:38 Podiumkunsten

EDE Wekelijks danst hij de sterren van de hemel bij de Edese dance studio imove, maar acteren kan hij ook. De 12-jarige Nigel Telkamp staat de komende maanden op de planken in het Beatrix Theater in Utrecht voor de musical TINA over zangeres Tina Turner. Hij speelt daarin Craig, de zoon van Tina Turner.

De grote musical ging afgelopen weekend in première, met Nigel op het toneel. Er zijn meerdere kinderen die afwisselend de rol van Craig spelen, maar juist bij de première mocht Nigel meespelen. En de komende weken speelt hij nog meer dan tien keer mee. Tussen musical sterren als Nyassa Alberta, Nurlaila Karim, Juneoer Mers, Gaia Aikman, Terence van der Loo en Jeannine la Rose.

Bij dance studio imove zijn ze maar wat trots op Nigel. ,,Nigel is gemaakt om op het podium te staan. Of dit nu acteren is of dansen. Dit is zijn missie", zegt eigenaar Cindy van Sligtenhorst-Van de Pol van dance studio imove. Bij de Edese dansstudio is Nigel actief in twee wedstrijdgroepen: Lil Legends, waarmee hij vorig jaar derde werd op het WK, en The Young Elites. Het dansen bij die teams gaat tussen zijn optredens in de musical gewoon door. ,,Heel soms moet hij een les missen, maar dat is maar heel weinig. Zijn ouders doen alles in goed overleg zodat hij ook hier zoveel mogelijk door kan blijven dansen."

Tina Turner De Musical: Tina Turner bepaalde een muzikaal tijdperk, met haar onmiskenbare stemgeluid en haar buitengewone podium performance. Met 180 miljoen verkochte platen, is ze nog altijd een van de meest succesvolle artiesten wereldwijd. De 'Queen of Rock' heeft elf Grammy's gewonnen en haar liveconcerten zijn door miljoenen mensen bezocht. Ze verkocht meer concertkaarten dan welke andere soloartiest in de muziekgeschiedenis. Tina Turner zette in 1988 een wereldrecord neer met een liveconcert voor 188.000 toeschouwers in Rio de Janeiro. De concerten die ze in 2009 gaf tijdens haar afscheidstournee werden uitgebreid van zeven naar zestien concerten wegens de grote vraag naar kaarten. TINA – De Tina Turner Musical is een eigen productie van Stage Entertainment, oorspronkelijk geproduceerd door Stage Entertainment, Joop van den Ende en Tali Pelman in nauwe samenwerking met Tina Turner. De musical is door Tina Turner geautoriseerd als de enige musicalproductie over haar leven.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie