Christelijk Regiokoor Fiducia zingt Het Nieuw Jeruzalem

12 februari 2020 om 13:53 Muziek Deel je nieuws

Op 4 maart a.s. voert het Christelijk Regiokoor Fiducia samen met het Interkerkelijk koor Nieuwpoort-Langerak het oratorium “Het Nieuw Jeruzalem” uit in de Oude Kerk te Ede.

Beide koren zingen dit oratorium als een samengesteld gemengd koor van ca. 140 zangers en zangeressen en het geheel staat onder leiding van dirigent Peter Burger.

Dit oratorium is geschreven door Johan Bredewout, geen onbekende in de geestelijke muziek wereld en de teksten zijn gemaakt door Hans de Ruyter. Beide koren hebben dit werk in dezelfde samenstelling eind vorig jaar ook al uitgevoerd in de Grote kerk te Gorinchem. Verder werken mee, André van Vliet orgel, Jan Lenselink vleugel, Erica Vogel dwarsfluit en Arjan en Edith Post trompet.   

In dit Oratorium volgen we, in grote lijnen, het visioen van de apostel Johannes op Patmos uit De Openbaring van Johannes. De teksten worden afgewisseld met relevante gedeelten uit het Oude Testament en uit de Evangeliën.

Er zijn, naast alle nieuw gecomponeerde muziek, ook enkele herkenningspunten te vinden, in de vorm van bekende gezangen en bovendien in de melodie van het bekende “Yeroeshalam shel Zahav”. Kortom, het is een mooie muzikale avond die de moeite waard is om bij te wonen. Ook op de sites van de beide koren is nog meer informatie te vinden en zijn ook kaarten te bestellen. Toegang 12,50 euro en in de voorverkoop 10,00 euro. Aanvang van het concert is 20:00 uur en de kerk is open vanaf 19:30 uur. Meer informatie, ook over verkoop van kaarten, is te vinden op www.fiducia-ede.nl of  www.ikknieuwpoort-langerak.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie