Afbeelding
Jeroen van der Veer

Drankrijder scheurt met 110 kilometer per uur door bebouwde kom Ede

14 februari 2020 om 06:36 Misdaad

EDE Een beginnend bestuurder heeft het afgelopen nacht wel erg bont gemaakt in Ede. Hij reed met 110 kilometer per uur door de Galvanistraat in Ede. Na een achtervolging door de politie bleek ook nog eens dat de bestuurder met alcohol op achter het stuur zat. 

De politie kwam de drankrijder om 00.27 uur op het spoor op de Keesomstraat in Ede. Agenten zaten een personenauto met hoge snelheid de Galvanistraat op rijden. Ze besloten de auto te volgen, maar toen de agenten op de Galvanistraat reden, was de auto al bijna uit het zicht verdwenen. ,,Wij moesten alles uit de kast halen om bij het voertuig in de buurt te komen", schrijven de agenten op Facebook. ,,Toen we uiteindelijk in de buurt van het voertuig waren, voerden we een snelheidsmeting uit. Deze meting resulteerde in een uitslag van 110 km/u waar 50 km/u is toegestaan."

FIKSE GELDBOETE Op de oprit van de A30 kon de bestuurder uiteindelijk staande worden gehouden. Tijdens de controle bleek de automobilist een beginnen bestuurder te zijn en bleek hij ook nog eens onder invloed van alcohol te zijn. De bestuurder is aangehouden vanwege het overschrijden van de maximale snelheid en voor het rijden onder invloed van alcohol. ,,De verdachte krijgt een fikse geldboete en mag zich hoogstwaarschijnlijk bij justitie verantwoorden voor zijn gedrag", aldus de politie. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie