Groep 8 voert alvast een (mini-)musical op, speciaal voor juf Wilma. Thema: wat doet juf Wilma allemaal? Onder andere een verbouwing in goede banen leiden, vandaar de helmen. Wilma geniet in het midden van het lokaal.
Groep 8 voert alvast een (mini-)musical op, speciaal voor juf Wilma. Thema: wat doet juf Wilma allemaal? Onder andere een verbouwing in goede banen leiden, vandaar de helmen. Wilma geniet in het midden van het lokaal. Jenneke Groeneveld

25 jaar in het onderwijs Kraatsdirecteur Wilma viert feest met 'haar' kinderen

14 februari 2020 om 11:17 Onderwijs Deel je nieuws

Honderden vrolijke gezichten, een prachtig lied en een bloemenzee: wat een ontvangst! Wilma Petersen leek de koningin wel! En terecht, want deze 'koningin van de Kraatsschool' vierde haar 25-jarig onderwijsjubileum.

 

Werkweken van zestig uur zijn Wilma Petersen (55) niet vreemd. Als directeur staat ze aan het roer van een basisschool - in het buitengebied van Bennekom - die flink gegroeid is én momenteel verbouwd wordt. Terecht, zo vond haar team, dat zij op haar jubileumdag in het zonnetje werd gezet. Juf Wilma reisde alle klassen langs en werd steeds op een andere manier verrast.

 

Bloemig

"Het was een heel warme, hartelijke, gezellige, liefdevolle en bloemige dag," geniet Wilma na. "Geweldig hoe creatief de kinderen en juffen zijn geweest. In een klas deden we het spel 'Ren je rot', ik kreeg hele boekwerken met tekeningen aangeboden, liedjes, een musical, een mini-musical over 'een dag directeur zijn', een quiz, en dan al die bloemen en cadeaus... Mijn hele huis staat vol!"

 

Ervaren

Wilma heeft een indrukwekkende onderwijs-cv. Begonnen bij de kleuters heeft ze voor alle groepen gestaan, op diverse scholen. Ze heeft ook een periode ouders met zorgleerlingen begeleid en gewerkt als IB'er. Al die ervaringen 'van alle kanten' komen nu goed van pas in haar directeurschap.

 

Betrokken

Bijzonder is Wilma's betrokkenheid op de mensen met wie ze werkt. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat ze alle 287 leerlingen bij naam kent. Ook haar wens voor de toekomst gaat over 'haar' kinderen: "Ik hoop dat de kinderen zich op hun eigen niveau tot mooie mensen mogen ontwikkelen. Dat ze op hun eigen plaats onze christelijke identiteit mogen uitdragen, vol liefde van God voor de mensen om hen heen."

 

www.kraatsschool.nl

In het ochtendzonnetje wordt jubilerende juf Wilma ontvangen met héél veel bloemen!
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie