Op deze archieffoto Martin Markering (links) en Chris van Oosterwijk, die beiden wonnen in Hilversum.
Op deze archieffoto Martin Markering (links) en Chris van Oosterwijk, die beiden wonnen in Hilversum. BSV Bennekom

Bennekoms schaakteam scoort in Hilversum

14 februari 2020 om 10:23 Overig

BENNEKOM Het achttal van de Bennekomse schaakvereniging draait goed mee in de regionale competitie. In de vijfde ronde stond het duel tegen het sterker geachte team van het Hilversums Schaakgenootschap (HSG) op het programma. Dat resulteerde in een mooie 5-3 overwinning voor Bennekom. 

Aan bord 1 speelde John Riksen een degelijke partij, waar weinig op aan te merken was. Zijn tegenstander, die een hogere rating had, speelde goed, maar Riksen schoof hem langzaam maar zeker van het bord.

SCHIJNOFFER Op bord 2 verloor Teunis Bunt al snel een pion door een schijnoffer op h7. Hij maakte er nog echt een partij van, offerde later een tweede pion en kwam ook nog goed terug. Echter hij had zoveel tijd nodig, dat hij door de vlag ging.

Martin Markering aan bord 3 pakte ruimte in de opening, speelde sterk en won, evenals Noël Bovens aan bord 4, al stond die ook een tijdje minder. Zijn tegenstander was wat beduusd na de partij: het was zijn eerste nul sinds oktober 2018.

REMISE Aan bord 5 deed Harry Verhoef het netjes. Hij kwam terecht in een dubbel-toreneindspel met paard tegen loper, waarin  beide spelers geen potten konden breken: remise. Een keurige partij speelde Chris van Oosterwijk aan bord 6: hij won een pion, die een vrijpion werd en in het eindspel schoof hij het bekwaam uit. Een keurige partij speelde Chris van Oosterwijk aan bord 6: hij won een pion, die een vrijpion werd en in het eindspel schoof hij het bekwaam uit.

STABIEL Teun Alting is al het hele seizoen stabiel. Ook in deze ronde kwam hij niet in gevaar: een solide remise. Invaller Jaap van Donkelaar speelde een dijk van een partij en kwam gewonnen te staan, maar hij verbruikte veel tijd. In tijdnood tastte hij mis.

Een mooi resultaat voor de Bennekommers. Door deze overwinning gaan ze HSG voorbij op de ranglijst. In de laatste twee ronden zal Bennekom de nummers een en twee ontmoeten.

Bron: BSV Bennekom

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie