ZVV Ede blijft kansrijk strijd nacompetitievoetbal

15 februari 2020 om 10:08 Voetbal

EDE ZVV Ede wist bij CFM/Transito (Werkendam) een 4-5 zege uit het vuur te slepen.

Daarmee blijft ZVV Ede, samen met ZVG/Cagemax op de tweede plaats eerste divisie zaalvoetbal staan. Koploper Bé''79 met tien punten voorsprong lijkt niet meer in te halen.

ZVV Ede kwam al binnen vijf minuten op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Bart Jongejan.

,,Een wake-up call. Beide ploegen kregen kansen maar de gelijkmaker (Hicham Gaouat) 1-1 viel pas in de slotfase eerste helft", had ZVV Ede vertegenwoordiger Leon Verbakel gezien.

In de tweede helft bleef het spelbeeld ongewijzigd.

,,Twee ploegen die elkaar weinig tot niets toegaven, totdat ZVV Ede in honderdtwintig seconden toesloeg. Hicham Gaout 2x en Achraf Benahmed zorgden voor een 1-4 tussenstand", haalde Verbakel opgelucht adem.

Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Een omstreden doelpunt bracht de tussenstand op 2-4.

,,Een bal die van paal naar paal leek te gaan. Maar de arbiter van mening was dat de bal de doellijn had gepasseerd. Oordeel zelf via de onderstaande video"

Na de 3-4 (vrije trap) rook de thuisclub de gelijkmaker.

,,Het spel werd harder met stevige duels. Na een opstootje kregen twee spelers de rode kaart voorgeschoteld. Bij ons was dat doelman Alpay Yuzgec (archieffoto 1) die een duwende beweging maakte", had Leon Verbakel moeten noteren.

In de laatste twee minuten zorgde de bij ZVV Ede vertrekkende Paul Prins voor de bevrijdende 3-5. Daar kon de 4-5 een aantal seconden voor tijd geen verandering meer in brengen.

,,ZVV Ede blijft goed meedoen deze competitie. En is voor de nacompetitie ook nog niet kansloos. Zowel via de normale ranglijst als tweede periode zijn er kansen", sloot voorzitter Leon Verbakel af.