1-0
1-0 Theo Beumer

Strafschoppen bezorgen Blauw Geel '55 verdiende zege

15 februari 2020 om 18:43 Voetbal

EDE Blauw Geel '55 heeft bij het Puttense Rood Wit '58 een 1-2 zege behaald. Alle doelpunten vielen uit strafschoppen.

..De zesde overwinning op rij. Moeizame eerste helft maar de tweede helft was Blauw Geel '55 heer en meester. Dat de zege verdiend was behoeft geen twijfel. Maar je moet het eerder afmaken", opende Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld.

Hij zag zijn ploeg matig beginnen. Veel duels gingen verloren, de echte agressie was er in het begin niet.

,,De thuisclub kwam op 1-0 door een benutte strafschop. Dat was binnen vijf minuten. Er zou hands zijn gemaakt."

Daarna herstelden de Edenaren het evenwicht en kwamen na bijna twintig minuten op een 1-1 stand.

,,Ook weer uit een strafschop wegens hands. Jos Bolks scoorde onberispelijk. Hij stond nu, nadat Simon Kooiman eerder had gemist, bovenaan de ranglijst", glimlachte Wagensveld.

In de tweede helft liet Blauw Geel '55 zien niet voor niets op dat moment nog gedeeld koploper te zijn. Er kwamen kansen waarvan Romin Ahmani er twee liet liggen.

,,En weer was het Romin Ahmani die de beslissende factor was. Hij werd aangetikt in het strafschopgebied en ging neer. Voor de tweede keer deze middag had Jos Bolks geen moeite met de strafschop: 1-2", ging de trainer verder.

Hij zag zijn ploeg niet meer in gevaar komen en de wedstrijd rustig uitspelen.

,,Een goede dag. Dus niet alleen de zesde winst op rij. Maar omdat VVOP en Zwart Wit '63 verloren alleen koploper. Laat de concurrentie daar de komende twee weken, dat er niet gespeeld wordt, maar eens over nadenken", sluit Wagensveld af.

De stand in de derde klasse B met als koploper Blauw Geel '55. De ploeg heeft 29 punten, daarachter VVOP, Zwart Wit'63 en Terschuurse Boys met drie punten achterstand. Stroe vijfde op vijf punten telt ook nog mee.

Stroe komt op 7 maart naar sportpark De Peppelensteeg.