Afbeelding
Theo Beumer

Probleemloze zege FC Jeugd op Arnhemse Boys

16 februari 2020 om 16:58 Voetbal

EDE FC Jeugd liet Arnhemse Boys Schuytgraaf met 5-1 kansloos.

Eip Janssen

De Edenaren blijven in de derde klasse West 1 de trotse kloploper met drie punten voorsprong op SML (Arnhem). Op vijf punten volgen APWC en VDZ.  Nacompetitievoetbal is al zeker omdat FC Jeugd de eerste periode veroverde.

,,Ik ben nooit bezig als trainer met rekenen. Voor mij en FC Jeugd moet alleen de eerstvolgende wedstrijd tellen", lacht de FC Jeugdtrainer breeduit.

De inwoner van Zevenaar zag zijn ploeg domineren maar de kansen niet afmaken.

,,Die waren er genoeg. Maar enerzijds de wind en anderzijds te weinig alertheid voorkwam doelpunten. Gelukkig brak Elmeris Avdic na een half uur de ban: 1-0. Dat was ook de ruststand maar 4 of 5-0 had ook mogelijk geweest.

In de rust wees de Mouhouti zijn ploeg erop alert te zijn. ,,Een gelijkmaker kan zomaar uit de lucht vallen. Maar Ahmet Kiliç (archieffoto) maakte op schitterende wijze de 2-0", glunderde de trainer.

Ilker Öztürk maakte op aangeven van Mustafa Tirgil de 3-0.

,,Een lange bal gegrepen door de wind betekende dat onze doelman (Özkan Yilmaz) voor een lastige keuze kwam te staan. Uiteindelijk was hun spits (Joël Libana) net iets eerder bij de bal en het was 3-1", ging Mouhouti verder.

Zijn ploeg liet de FC Jeugd aanhang niet in de kou staan. Sergen Tomruk en Mustafa Tirgil op aangeven van de Columbiaan William Alberto Pérez Arboleda leverde een probleemloze 5-1 zege op.

FC Jeugd hervat de break weer op zondag 1 maart met de eerder niet door gegane wedstrijd bij HDS (Leersum).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie