Vrouwen vrijheid 8 maart

17 februari 2020 om 10:39 Evenementen Deel je nieuws

Op Internationale Vrouwendag op 8 maart wordt in Wageningen een inspirerend programma voor en door vrouwen georganiseerd. Het thema van het evenement is Vrouwen & Vrijheid. Het is een initiatief van de Soroptimisten clubs uit Bennekom & Beekdal en Wageningen.

De organisatie streeft er naar vrouwen met verschillende achtergronden met elkaar in contact te brengen en het gesprek aan te gaan. 

Het programma bestaat uit twee onderdelen die afzonderlijk kunnen worden bezocht, maar ook kunnen worden gecombineerd. Het middagprogramma start om 12.30 uur met twee vrijheidslezingen van de Wageningse wethouder en powervrouw Lara de Brito en Shirin Musa, oprichter en directeur van Femmes for Freedom. MMvd1 Het belooft een interactieve sessie te worden waarin centraal staat wat vrijheid voor vrouwen betekent, zowel in hun persoonlijk leven als in hun werk.

Om 16.00 uur (VIPs om 15.30 uur) start in het Heerenstraattheater een exclusieve voorpremière van de magnifieke, verdrietige, grappige en aangrijpende film ‘Woman’. Woman is een project van Yann Arthus-Bertrand en Anastasia Mikova. Zij reisden de hele wereld rond en praatten met vrouwen uit alle lagen van de samenleving en van alle leeftijden. 2000 Vrouwen uit 50 landen vertellen over emancipatie, moed, onderwijs, armoede, gerechtigheid, liefde, seksualiteit, moederschap, macht etc. Een intiem portret met een wereldwijde scope over wat het betekent om vrouw te zijn, waarbij geen enkel onderwerp onberoerd wordt gelaten. 

Daarnaast zijn er bij beide activiteiten internationale hapjes bereid door vrouwen met diverse culturele achtergronden die ook hun verhaal over vrijheid delen en onder andere worden opgediend door meiden met een verstandelijke beperking.

De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan het Mooi Leven Huis in Bennekom (https://www.mooilevenhuisede.nl/), My Book Buddy (https://www.mybookbuddy.nl/) en Orange the World (https://www.orangetheworld.nl/). 

Meer informatie

Soroptimisten Bennekom

www.bennekomenbeekdal.com

Ticketverkoop Film en combitickets: www.heerenstraattheater.nl/soroptimisten

Soroptimisten Wageningen

Wageningen@Soroptimist.nl

Ticketverkoop middagprogramma: https://www.bblthk.nl/

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie