Afbeelding
Jeroen van der Veer

Politie haalt eigen streefnorm bij spoedmeldingen niet

17 februari 2020 om 12:54 Overig

EDE Het lukte de politie in Ede het afgelopen jaar niet om in 90 procent van alle spoedmeldingen binnen 15 minuten aanwezig te zijn. Dat percentage is het streven dat de organisatie zichzelf heeft opgelegd. In Ede lukte het gemiddeld slechts in 84,9 procent van alle meldingen om binnen een kwartier op de plek des onheils te komen de laatste dertien maanden. Dat is net iets meer dan landelijk, want in heel Nederland kwam de politie in 84,7 procent van alle spoedmeldingen op tijd.

,,Deze streefwaarde is bedoeld om de politie scherp te houden", schrijft de politie. ,,In de meeste gevallen zijn agenten in spoedgevallen binnen 3 tot 10 minuten aanwezig. Soms duurt het langer. Dit kan het geval zijn in landelijke en uitgestrekte gebieden. Ook kunnen bijvoorbeeld rivieren, bruggen en spoorlijnen, grote werkzaamheden of evenementen invloed hebben op de reactietijden van de politie."

Jaarlijks rukt de politie zo'n 300.000 keer uit voor een spoedmelding, volgens consumentenprogramma Kassa. ,,Als die bij noodnummer 112 binnenkomen, moeten agenten binnen een kwartier ter plaatse zijn. Dat lukt al vanaf 2012 in maar zo'n 85 procent van de gevallen. De politie hanteert sinds 2015 de streefnorm van 90 procent, maar sindsdien zit er nauwelijks verbetering in de score."

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie