selectie ckv Reehorst'45
selectie ckv Reehorst'45 bron ckv reehorst

CKV Reehorst'45 wint spannende wedstrijd door strafworp in laatste minuut

18 februari 2020 om 15:25 Korfbal Deel je nieuws

Reehorst 1 heeft haar derde overwinning op rij behaald. In een bloedstollend spannende wedstrijd werd Kesteren met 19-20 opzij gezet.

In de eerste helft nam Kesteren het initiatief in de score, maar wist Reehorst steeds te pareren. Telkens was er een minieme voorsprong voor de thuisploeg en steeds trok de ploeg uit Ede het weer gelijk. Vlak voor rust lukte dit echter niet en ging Kesteren met een 8-6 voorsprong rusten.

In de tweede helft had Reehorst een beter antwoord op de verdedigende tactiek van de Kesterse formatie en begonnen de doelpunten makkelijker te vallen. Hierdoor draaide het beeld uit de eerste helft om en was het steeds Reehorst die het initiatief had. Doordat Kesteren ook telkens mee bleef scoren bleef een vroegtijdige beslissing uit.
Een zenuwslopende slotfase als gevolg. Reehorst leek de wedstrijd te beslissen door de 18-19 te produceren, maar terwijl iedereen in afwachting was van het eindsignaal gooide Kesteren nog de gelijkmaker erin. Vol furie ging Reehorst alsnog op zoek naar de winnende treffer. Dit leidde tot een strafworp. Nadat deze benut was floot de scheidrechter direct voor het einde, met een 19-20 stand op de borden in het voordeel van Reehorst.

Wat de wedstrijd extra spannend maakte is de stand op de ranglijst. De ploegen ontlopen elkaar weinig en het verschil in punten is minimaal. Door deze zege loopt Reehorst weg van de onderste plaatsen. Tevens is het onderlinge resultaat met Kesteren, evenals met Rheko, in Edes voordeel.

Een periode van twee vrije weekenden volgt. Hierna zal Reehorst op 7 maart de competitie hervatten met de wedstrijd tegen nummer twee Sparta Nijkerk. De vorige ontmoeting eindigde in een spectaculaire 30-25 voor Sparta. De thuiswedstrijd belooft weer een boeiend gevecht te worden. Hierbij is het publiek weer van harte welkom.