Komt dat zien: schitterende wintersterrenbeelden in de Doesburgerbuurt!

20 februari 2020 om 12:07 Activiteiten Deel je nieuws

Wil jij de sterrenhemel een keer bekijken door een telescoop? Dan kan dat!  Op vrijdag 28 februari en zaterdag 29 februari vinden de Landelijk Sterrenkijkdagen weer plaats.

Sterrenvereniging Astra Alteria doet ook dit jaar weer mee en je bent vanaf 19:30 uur van harte welkom bij Dagactiviteitencentrum ‘In Goede Aarde’, Doesburger Molenweg 8, 6718 TR in Ede. Buiten staan meerdere telescopen opgesteld. De blikvangers zijn de Maan (een paar dagen voor Eerste Kwartier, dus mooi als een schijfje te zien), de Planeet Venus, de Pleiaden (een open sterrenhoop) en vooral de ‘Winter Zeshoek’ met  de heldere sterren Sirius, Procyon, Castor, Pollux, Capella, Aldebaran en Rigel.

Voor basisschool leerlingen geven wij buiten uitleg over de planeten, hun grootte en onderlinge afstanden met behulp van het “eetbare” zonnestelsel.

Auto’s wordt verzocht niet door te rijden over de Doesburgermolenweg, maar direct na het verlaten van de Zonneoordlaan aan de rechterkant te parkeren.

Natuurlijk hopen we op onbewolkt weer, maar ook bij bewolkt weer kun je binnen kennis maken met de sterrenhemel en valt er heel veel te ontdekken.
De toegang is gratis! Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Bezoek onze website voor meer informatie: www.astraalteria.nl.  Vragen kunt u mailen naar redactie@astraalteria.nl.
 

Kinderen kijken naar Venus
Ook door een verrekijker kan je veel waarnemen
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie