Leerlingen praktijkonderwijs met hun zelfgemaakte nestkastjes
Leerlingen praktijkonderwijs met hun zelfgemaakte nestkastjes Praktijkonderwijs Streek College

Praktijkonderwijs Het Streek College bindt strijd aan met eikenprocessierups

20 februari 2020 om 14:35 Onderwijs Deel je nieuws

De lente hangt in de lucht! Dat wordt genieten geblazen, maar helaas betekent dat ook dat we weer te maken gaan krijgen met onze harige vrienden van de eikenprocessierups.

De rups gaat ook aan  leerlingen van Het Streek College niet ongemerkt voorbij. Op en rondom de kenniscampus is een flink aantal eikenbomen te vinden waar de rupsen hun plek hebben gevonden. Voor de leerlingen van het praktijkonderwijs een mooie kans om de handen uit de mouwen te steken en tegelijk aan ecologische rupsenbestrijding te doen! 

Op woensdag 19 februari hebben zij, samen met wethouder Hoefsloot, de eerste zelfgemaakte nestkastjes opgehangen rondom de school. Om de rupsen te bestrijden, hebben de leerlingen bij het vak Techniek 20 nestkastjes gemaakt voor koolmeesjes. Deze vogels eten veel rupsen en zo wil de school op een ecologische manier de rupsen bestrijden. Dat gebeurt in de hoop dat niet alleen Het Streek College kan genieten van een onbezorgde lente, maar ook dat omwonenden en andere scholieren aan de kenniscampus niet meer gestoord worden door de rupsen. En het heeft nog een positief gevolg: er wordt opeens hard gewerkt aan een productielijn nestkastjes. Binnenkort zijn deze te verkrijgen via het praktijkonderwijs van Het Streek College!

 

 

De wethouder krijgt een nestkastje aangeboden.
Het eerste nestkastje wordt opgehangen.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie