Concertaankondiging
Concertaankondiging R. van As

Herdenkingsconcert ‘Requiem’ in Oude Kerk Ede

22 februari 2020 om 10:03 Muziek Deel je nieuws

Muziek en dood vormen al eeuwenlang een ijzersterke combinatie. In elke stijlperiode kennen we wel een aantal componisten die, geheel naar de muziekstijl van hun tijd, een requiem hebben geschreven. Eén ding hebben die oude en jonge dodenmissen gemeen: het is prachtige, ontroerende treurmuziek met een diepe, emotievolle gelaagdheid.

Zaterdag 14 maart zal COV Sursum Corda uit Lunteren het herdenkingsconcert ‘Requiem’ uitvoeren.
Op het programma staat, naast het ‘Requiem for the Living’ van Dan Forrest (1978), het bekende en geliefde ‘Requiem’ van W.A. Mozart.

Het Requiem van Mozart is een mis, gecomponeerd voor de rust en zielenheil van de overledenen. Dan Forrest heeft zijn ‘Requiem for the Living’ echter geschreven voor de mensen die achterblijven, voor allen die zorg en pijn ervaren.
In een jaar waarin we in Nederland vieren dat we 75 jaar in vrijheid mogen leven, is ‘Requiem for the Living’ een intrigerende titel, die ons aan het denken zet over leven in vrijheid en veiligheid. 

Samen met het Holland Symfonie Orkest en vier gerenommeerde solisten zal COV Sursum Corda op een sfeervolle locatie, de Oude Kerk in Ede, deze twee werken ten gehore brengen.
Het geheel staat onder leiding van dirigent Gert Jan van der Pol.

 

Zaterdag 14 maart 20.00 uur
Oude Kerk, Grotestraat 58 Ede
Meer informatie en kaartverkoop via www.covsursumcorda.nl.

COV Sursum Corda zingt het Requiem
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie