kappen nou.
kappen nou. koos van Starrenburg

Uniek schoont de heide op.

22 februari 2020 om 10:54 Natuur en milieu Deel je nieuws

Op woensdag 18 februari was het op de heide tussen de Oost-Breukelderweg en de Dikkebergweg even niet zo stil. 32 leerlingen van Basisschool Uniek waren daar druk in de weer met snoeitangen en zagen. Onder begeleiding van IVN natuurgidsen maakten zij de heide weer vrij van bomen en struiken die daar niet mochten groeien.

Begeleider Ad had voor aanvang van de activiteit uitgelegd dat het voor het behoud van bio-diversiteit noodzakelijk is om zo nu en dan de heide weer lucht en ruimte te geven. Meester Koos had de dag hiervoor het zelfde uitgelegd, maar iets te veel nadruk op hagedissen en slangen gelegd. Een heide is een prettige omgeving voor de ringslang of gladde slang. Zij hebben de zon nodig om op te warmen en eten de insecten die de heide aantrekt. Dat laatste werd niet echt meer gehoord. De wetenschap dat er slangen op de heide leven, spreekt veel meer tot de verbeelding. De heide werd opeens spannend!

De leerlingen kregen de belofte dat de meester iedereen op taart zal trakteren, wanneer zij een slang zien. Zo werd de heide goed uitgekamd en uitgedund. Ondertussen leerden de leerlingen een aantal bomen herkennen. De slangen zijn nooit gezien, maar hun leefgebeid is er zeker op vooruit gegaan. Knap werk van groep 7&8 van Uniek

snoeien met plezier
een zaag is stoer
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie