Gemeentehuis, Ede
Gemeentehuis, Ede Henny Jansen

Ederveen krijgt appartementencomplex voor jongeren

24 februari 2020 om 16:24 Nieuwbouw

EDERVEEN Aan de Hoofdweg 112 in Ederveen komt een appartementen voor jongeren met een hulpvraag, alsmede twee vrijstaande woningen. Het Edese college is akkoord met het ontwerpbeeldkwaliteitsplan, maar het bestemmingsplan moet wel worden aangepast.

Gerard van Wijk

Hoofdweg 112 betreft een vrijstaande woning aan het centrale lint door Ederveen. De woning staat op een groot en diep perceel tussen de Wallenburg en de Munnikebeek. De bestaande woning wordt gesloopt. Het beoogde woongebouw voor jeugdopvang, aan de achterzijde van het perceel, wordt door de gemeente als een ,,zeer wenselijke ontwikkeling voor Ederveen gezien". 

De voortuin is rijk beplant en daardoor ligt de woning deels verscholen achter de dichte beplanting. ,,De Hoofdweg is de ruimtelijke drager van het dorp Ederveen. Langs het lint staat verspreide dorpsbebouwing. De bebouwing is kleinschalig en bestaat uit een variatie van individuele panden uit verschillende tijdsperioden met een zekere menging van functies."

Direct achter de lintbebouwing begint het buitengebied, aangewezen als gemeentelijke landschappelijke verbindingszone. In de structuurvisie is hier geen uitbreiding van het dorp voorzien.

Het betreffende perceel is aangewezen als inbreidingslocatie. ,,Functioneel liggen hier volgens de structuurvisie kansen voor zorgwoningen. Ruimtelijk liggen er vooral kansen voor een verbetering van de landschappelijke kwaliteit van de Wallenburg en de inpassing van de Munnikebeek."

Het streven is het tot uitdrukking laten komen van de ,,samenhang in het ensemble rond dit deel van de Hoofdweg, inclusief zuidelijke entree, kerk, pastorie en de villa Ruimzicht", aldus de gemeentelijke planbeschrijving.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie