Boek Rouwen in de tijd
Boek Rouwen in de tijd Marinus van den Berg

Lezing: Rouwen in de tijd door Marinus van den Berg 4 maart 2020 in de Ericakerk, Ericalaan 1 in Ede.

24 februari 2020 om 18:17 Maatschappelijk Deel je nieuws

Lezing: Rouwen in de tijd door Marinus van den Berg

4 maart 2020 in de Ericakerk, Ericalaan 1 in Ede.

Muzikale omlijsting door zangeres Machabelle.

Iedereen krijgt er op een bepaald moment in zijn of haar leven mee te maken: rouw. Rouw ontstaat als je iemand of iets verliest wat van grote betekenis was in je leven. Wanneer je iemand verliest die erg belangrijk voor je is, dan verandert naar je gevoel alles in je leven. De wereld ziet er anders uit, niets lijkt meer hetzelfde. 

Maak rouw bespreekbaar

Helaas is rouw -nog-niet zo bespreekbaar. En omdat rouw zo weggestopt wordt, blijft het ook moeilijk bespreekbaar. Dineke de Ruiter van De Ruiter Uitvaartzorg is er ervan overtuigd dat meer praten enorm kan helpen. Vaak blijft het nu zo ‘hangen’ of het wordt weggestopt omdat iedereen om je heen gewoon verder gaat.

Geef rouw de aandacht die het verdient!

Het uiteindelijke doel van een rouwproces is de rauwe pijn verwerken. Het een plekje geven, zodat de scherpe randjes ervan af gaan, zodat de pijn uiteindelijk wordt verzacht. Langzaam start u met het veranderproces. Voor rouwen bestaat geen tijdpad. Gun het rouwproces tijd en aandacht. Negeren lost niets op. Aandacht geven wel.

Wat maak je mee als je rouwt?

Dit proces is een unieke en complexe ervaring. Marinus van den Berg beschrijft die ervaring en ontwerpt een plattegrond van het landschap van afscheid en verlies.

Marinus van den Berg is een veelgevraagd deskundige op gebied van rouw en verliezen. Hij verzorgt lezingen en workshops over thema’s levenseinde, afscheid, verlies en zorg. Van zijn hand verschenen verschillende boeken voor wie zelf rouwt, en voor wie rouwenden beter wil leren begrijpen.

Datum: 4 maart 2020 om 20.00 uur. Locatie: Ericakerk, Ericalaan 1 6711 MZ Ede Toegang is kosteloos. Ontvangst vanaf 19.30 uur.

Muzikale omlijsting door zangeres Machabelle.

Aanmelden via admin@deruiteruitvaartzorg.nl of op 06-10710789.

­­­­­­­­­­­­­­­

Voor meer informatie: Dineke de Ruiter Uitvaartzorg, Voorsterweg 10, 6717 GS Ede

06-10710789 of admin@deruiteruitvaartzorg.nl

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie