Afbeelding
Ted Walker

Petitie voor behoud brandweerpost Ede Stadspoort

24 februari 2020 om 20:11 Overig

EDE Brandweer Gelderland Midden wil per 1 januari 2021 de brandweerpost Ede Stadspoort sluiten. Op internet is een petitie gestart om de sluiting te voorkomen. Meer dan 1200 menden hebben de petitie inmiddels ondertekend.

Sluiting van de brandweerpost betekent volgens de initiatiefnemers van de petitie dat als hulp nodig is in de wijken Rietkampen of Maandereng of op het industrieterrein de brandweer vanuit Ede centrum of Ederveen moet komen. ,,Dit gaat levens kosten", vrezen zij. ,,Daarom starten wij een petitie tegen sluiting van de brandweerpost Stadspoort."

De voorgenomen sluiting van de brandweerpost Ede Stadspoort houdt verband met de invoering van 24-uursdiensten van de Edese brandweer per 1 januari 2021. Vanaf die datum moet de brandweerkazerne in het centrum 24 uur per dag bezet zijn. Het plan is dan dat er vanuit die kazerne ook gereden gaat worden op meldingen die nu nog behandeld worden door de post Stadspoort.

De initiatiefnemers van de petitie zien dat helemaal niet zitten. ,,Iedere minuut telt, waarom zou dat niet voor onze wijk gelden?" De burgerpetitie is hier te vinden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie