Afbeelding
Roos Koole

Lokaal uitvoeringsplan geweld op komst

26 februari 2020 om 15:00 Politiek

EDE Er komt een lokaal uitvoeringsplan geweld in afhankelijkheidsrelaties. Dat stelt het Edese college op nadat de raad de uitgangspunten heeft vastgesteld. Er is, in aansluiting op een landelijk programma ('Geweld hoort nergens thuis'), samen met Barneveld, Nijkerk, Scherpenzeel en Wageningen een regiovisie opgesteld.

Gerard van Wijk 

,,Geweld is niet normaal", zegt wethouder Lex Hoefsloot. ,,Geweld in afhankelijkheidsrelaties is de overkoepelende term voor huiselijk geweld, kindermishandeling en vormen van uitbuiting. Geweld in afhankelijkheidsrelaties is in Nederland het grootste geweldprobleem. Daarom moet het worden aangepakt."

ACTIELIJNEN Er zijn drie actielijnen. Om te beginnen wil de gemeente geweld eerder in beeld krijgen en weten wat er speelt. Daarna volgt het traject waarin wordt gezorgd dat het geweld stopt en er een duurzame oplossing komt. Verder komt er aandacht voor specifieke groepen die veel met geweld te maken hebben.

,,Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Elk geval is er één te veel, het is een serieuze problematiek", aldus de wethouder. In het nog op te stellen lokale uitvoeringsplan worden de ambities vertaalt naar concrete activiteiten en hierbij worden door de gemeente de lokale partners betrokken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie